Derde editie van Chef’s Level

10 november 2017
Serveerster aan het werk

Maximaal 18 jongeren starten in november met het leerwerktraject Chef’s Level. Dit is de 3e lichting jongeren die meedoet. Sinds 2015 namen 31 jongeren deel. 11 zijn er geslaagd voor hun horecadiploma als kok of gastheer of gastvrouw.

Chef’s Level is een succesvol leerwerktraject voor werkloze- en niet schoolgaande jongeren tussen de 18 en 27 jaar om ze klaar te stomen voor een vervolgopleiding of een baan in de horeca. De meeste deelnemers  aan eerdere trajecten zijn verder gaan studeren en hebben een MBO2-opleiding afgerond. Enkele van hen zijn zelfs doorgestroomd naar MBO3. De jongeren liepen vast in het onderwijssysteem door een hoeveelheid aan problemen. Door gebrek aan een startkwalificatie kwamen zij niet aan het werk.

Onderwijsgroep Tilburg

Nieuw is de samenwerking met Onderwijsgroep Tilburg. Voorheen werkten R-Newt en de Bonheur Horeca Groep samen met De Rooi Pannen. Door samen te werken met Onderwijsgroep Tilburg krijgen de jongeren eerder te maken met een schoolse setting. Het doel van het leerwerktraject is om jongeren door te laten stromen naar niveau MBO 2 of om aan werk te helpen. Tijdens de opleiding krijgen jongeren begeleiding en ondersteuning vanuit R-Newt en een chefkok van Auberge de Bonheur.

Wethouder Erik de Ridder: "Chef's Level is een succes. De deelnemers krijgen een opleiding, doen werkervaring op en krijgen echt een nieuw perspectief. Het is hard werken met een fantastisch resultaat."

De jongeren werken niet alleen aan hun werkvaardigheden, maar maken ook een start met het oplossen van hun problemen zoals verslaving, schulden etc.

Marcelle Hendrickx: "Chef's level laat zien dat ook onderwijs voor bepaalde jongeren om maatwerk vraagt. Fijn dat we dit voor deze specifieke groep hebben georganiseerd. We leren van deze pilots zodat we de aanpak uiteindelijk kunnen toepassen in reguliere onderwijsvormen en participatietrajecten." De gemeente kijkt nu naar een volledig duurzame oplossing om in de toekomst nog meer jongeren de kans te geven zich klaar te stomen ook in andere beroepsrichtingen.