Evenement in Moerenburg-Koningshoeven

09 oktober 2018

Bij de Korvelse Waterloop is van 12 t/m 14 oktober het gratis evenement 'beleef het vorstelijk landschap'. Afgestudeerden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten leggen via o.a. dans, theater en muziek een link met verhalen uit het natuurgebied Moerenburg-Koningshoeven.

Het programma op vrijdag 12 oktober is van 15:00 tot 17:30 uur. De dagen daarna op zaterdag 13 en zondag 14 oktober is er een wandeling door het gebied tussen 11:00 en 12:00 uur. Het culturele programma is beide dagen tussen 12:00 en 16:30 uur. Het programma van Vorstelijk Landschap staat op de Facebookpagina Vorstelijklandschap. Meer informatie op de website van Vorstelijk Landschap.

Lemen muren

In het gebied staan 3 lemen muren, die verwijzen naar abdij Koningshoeven, de stad en de natuur. In het theaterstuk 'wij mensen' staat de relatie tussen het natuurgebied en de moderne stadsmens, met zijn geheimen en tekortkomingen, centraal. Verder is het natuurgebied decor voor twee dansvoorstellingen: 'buitenblijvers' en 'houtologie'. In die laatste voorstelling gaan twee studenten in dansvorm aan de slag met verschillende soorten boomstammen. In de 'oase' zijn plekken gemaakt om verhalen uit het Vorstelijk Landschap in 3D te bekijken en beleven. Bezoekers krijgen daarvoor een virtual reality bril (VR-bril) en koptelefoon op. Oase staat op zaterdag- en zondagmiddag ook op het Pieter Vreedeplein. Op het terrein staat verder het Kunstwerk Redditus. Dit bestaat uit geglazuurde tegels die ieder een stap uit het proces van de waterzuivering voorstellen.

Wandeling

Voor de wandelliefhebbers is er op zaterdag en zondag een wandeling door de omgeving van Moerenburg onder begeleiding van gids en ecoloog Mischa Cillessen. Naast de culturele activiteiten zijn er lokale producten te koop en is er live muziek. Café Zomerlust verzorgt de drankjes.

Verbinding

Met 'beleef het vorstelijk landschap' willen de gemeente en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) de stad verbinden met het groene landschap. Met theater- en dansvoorstellingen, design, virtual reality en een 100% duurzaam landschapskunst object, worden verborgen verhalen uit het Vorstelijk Landschap verteld.