Gezocht: nieuwe bestemming waterzuivering

10 januari 2019

Waterschap De Dommel zoekt een nieuwe bestemming voor een deel van de voormalige rioolwaterzuivering 'Moerenburg' in Tilburg-Oost. 11 januari start een openbare inschrijving.

Het waterschap roept ondernemende initiatiefnemers op om een plan in te dienen voor de historische locatie. De procedure start op 11 januari en sluit op 22 februari. Op 25 januari is er een open dag; dan is het mogelijk om het terrein te bezichtigen.

Unieke locatie

Rioolwaterzuivering Moerenburg is meer dan 80 jaar oud en was de eerste biologische waterzuivering in Nederland. Ondernemers worden uitgedaagd om met nieuwe, verfrissende ideeën te komen voor deze bijzondere plek. Het waterschap streeft naar een initiatief dat recht doet aan dit rijksmonument en dat past bij de wensen van de omgeving.

Openbare inschrijving

Waterschap De Dommel start op vrijdag 11 januari met een openbare inschrijving. Hiervoor is een leidraad ontwikkeld die staat op de website van Waterschap De Dommel. De omgeving is middels een klankbordgroep nadrukkelijk betrokken. Ook nemen zij zitting in de beoordelingscommissie van de plannen. Initiatieven kunnen tot en met 22 februari ingediend worden.   

Meer over Landschapspark Moerenburg op deze website