Helicon verhuist naar de Spoorlaan

14 juli 2017
Het oude postkantoor aan de Spoorlaan

Helicon, een MBO-opleiding met de richtingen lifestyle, stad en wijk, vrije tijd en water en energie, verhuist per 1 januari 2018 naar het pand aan de Spoorlaan waar vroeger het postkantoor zat.

De school zit nu nog aan de Loudonstraat. Maar door de groei is er behoefte aan een nieuw gebouw. De nieuwe plek is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Tot het eind van het jaar wordt het pand aan de Spoorlaan verbouwd.

Leefbaarheid

Helicon startte in 2009. De opleiding geeft onderwijs op niveau 4 en richt zich op de leefbaarheid in de stad. De school werkt onder meer samen met de gemeente, met evenementenbureaus en woningcorporaties. De Spoorzone is een dynamisch ontwikkelgebied dat oud en nieuw combineert. Het groene profiel van Helicon MBO Tilburg sluit hierbij aan. De school profileert zich met 'eigentijds groen onderwijs en duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel'. Helicon geeft les op vmbo- en mbo-niveau en heeft scholen in Noord-Brabant en Gelderland.

Welkome aanvulling

Wethouder Berend de Vries: "De Spoorzone is op zoek naar partijen als Helicon, die naadloos in het kennis- en onderwijsprofiel van het gebied passen. Bovendien zijn ze een welkome aanvulling op andere initiatieven zoals Mind Labs, waarin onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen werken aan vernieuwing en innovaties."

Wethouder Marcelle Hendrickx voegt hieraan toe: "Opnieuw een bevestiging dat Tilburg een onderwijsstad is. In Tilburg is ruimte voor studenten met allerhande talenten en opleidingswensen. De keuze voor de Spoorlaan juich ik toe, vanwege het kennis- en onderwijskarakter van de Spoorzone. Een zeer gewenste ontwikkeling."