Je alcoholgebruik op pauze?

07 februari 2018
Foto van wethouder Hans Kokke op de IKPas-poster

IKPas! is een landelijke actie om bewoners te stimuleren 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. De start van de 40-dagenvariant is op aswoensdag 14 februari. Wethouders Erik de Ridder en Hans Kokke en burgemeester Theo Weterings doen mee.

Drink je 40 dagen niet dan loopt de actie tot en met de zondag voor Pasen. 30 dagen niet drinken, begint op 1 maart en loopt tot en met 30 maart. Inschrijven kan via de website ikpas.nl. Het is ook mogelijk om vrienden, familie of bekenden uit te dagen om mee te doen.

Vanzelfsprekend

Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is voor veel mensen heel 'gewoon' en vanzelfsprekend. Tegelijkertijd zijn weinig mensen op de hoogte van de risico's van alcohol, zoals kans op hart- en vaatziekten en kanker.

Uitdaging

IkPas is een uitdaging voor jezelf: hoe voel je je na een maand zonder alcohol? De actie heeft zich al bewezen: deelnemers voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. Tijdelijk stoppen heeft zelfs bij matig gebruik goede effecten. Je cholesterolwaarden verlagen, deelnemers hebben minder buikvet dan voorheen en een gezondere lever.

Onze burgemeester Theo Weterings en wethouders Erik de Ridder en Hans Kokke doen mee.  Hans Kokke (Maatschappelijke participatie en Sport) legt uit: "Veertig dagen vasten is meer dan veertig dagen niet drinken. Een doel stellen vraagt om toewijding, discipline en bewustzijn. Zo’n doelstelling past in de gedachtegang van sport en gezondheid en daarom steun ik dit initiatief van harte door zelf ook mee te doen."