Kruikenstad levensgroot in het centrum

27 februari 2019

De oplettende kruik heeft 'm vast al zien staan. Het grote, driedimensionale beeld Kruikenstad op de Heuvel. Het is een cadeau van de carnavalsstichting ter ere van het 5e lustrum.

De enorme letters Kruikenstad (plus sjaal) staan nu op de Heuvel. Na de carnaval verhuist het beeld naar het Burgemeester Stekelenburgplein. Het beeld herinnert inwoners en bezoekers van Tilburg het hele jaar aan de naam van Tilburg in carnavalstijd. De groen-oranje sjaal zorgt dat het hele jaar duidelijk blijft in welke kleuren de kruiken carnaval vieren. Het beeld kan ook dienen als selfieplek voor carnavalsvierders in Tilburg en daarbuiten.

55 joar

Het openbaar carnaval in Tilburg bestaat in 2019 55 jaar vèèfkirelluf (5x11). Er is ook een documentaire gemaakt van het Tilburgs carnaval: D'n Inkèèk: 'Déés is Karneval in Kruikenstad'. De docu is online te bekijken via YouTube.

Het beeld is ontworpen door kunstenaar Hans Grootswagers. Na de carnaval gaat het tijdelijk naar het Stekelenburgplein. Als de voorkant klaar is, krijgen de letters een definitieve plek aan die kant van het station.