Minima krijgen 100 euro voor activiteiten

10 januari 2018
Foto van een schaatsende moeder met twee kinderen

Tilburgers met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum, kunnen ook in 2018 weer een beroep doen op de Meedoenregeling.

Met de Meedoenregeling kunnen Tilburgers meedoen aan activiteiten op het gebied van sport, uitgaan, cursussen en cultuur.

Deelnemen aan allerlei activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar onvoldoende geld hebben mag geen belemmering zijn om mee te doen, vindt de gemeente. Minima krijgen daarom jaarlijks een budget ter waarde van 100 euro per persoon. Dit bedrag kunnen ze aan allerlei activiteiten besteden, bij ongeveer 380 verschillende aanbieders. Denk daarbij aan sportverenigingen, dansscholen, musea en aanbieders van cursussen. Met meer dan 1200 verschillende activiteiten zit er voor iedereen iets bij, ongeacht interesse, leeftijd of beperking.

Op de website meedoentilburg.nl is het aanbod te vinden. Wie vragen heeft over één van de activiteiten, kan contact opnemen met de aanbieder van die activiteit. De contactgegevens staan op de site. Veel minima ontvangen automatisch een brief waarin staat dat ze in aanmerking komen voor de Meedoenregeling. Deze brieven worden verstuurd in de tweede week van januari.

Doelgroep

Inwoners die de brief op 12 januari nog niet hebben ontvangen en wel tot de doelgroep horen, kunnen het budget zelf aanvragen. De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 6 weken. De gemeente controleert in die periode het inkomen van de aanvragers. Het is mogelijk dat ze nog bewijsstukken over hun inkomen en/of vermogen moeten aanleveren. Het budget van 100 euro per persoon is een kalenderjaar geldig. Ieder jaar maken ruim 15.000 mensen gebruik van de Meedoenregeling.

Lees meer over de Meedoenregeling op de pagina meedoenregeling op tilburg.nl.