Nieuwe roltrap en overkapping stalling Heuvel

09 februari 2018
Artist impression van de glazen overkapping bij de fietsenstalling op de Heuvel

De fietsenstalling op de Heuvel krijgt nieuwe rolpaden en een nieuwe roltrap. Om de trap en de rolpaden te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden komt er een glazen overkapping.

De huidige rolpaden en roltrap zijn 22 jaar oud en zijn vaak kapot. De gemeente wil het bezoeken van de binnenstad op de fiets stimuleren en goede voorzieningen als fietsenstallingen zijn daarvoor onmisbaar. De overkapping is ontworpen door bureau Franken uit Eindhoven. Rolpaden zijn voortdurend bewegende banden die zijn ontworpen om passagiers of goederen horizontaal of een helling op te vervoeren.

Upgrade

Wethouder Hans Kokke: "De fietsenkelder op de Heuvel wordt erg goed gebruikt. Maar de rolpaden zijn toe aan een upgrade. Ze hebben geen enkele bescherming tegen regen of sneeuw en door al dat extra vocht staan de paden en roltrap regelmatig stil. De glazen overkappingen zijn niet alleen echte eyecatchers, maar zorgen ook voor noodzakelijke beschutting en dus minder storingen."

Na de kermis

De werkzaamheden aan de fietsenstalling starten na de kermis en duren maximaal vier maanden. De fietsenstalling is tijdens de werkzaamheden op diverse momenten gesloten. Er komt een tijdelijke (beheerde) fietsenstalling op het parkeerterrein bij het tankstation aan de Spoorlaan. De kosten voor de aanpassingen aan de fietsenstalling en de tijdelijke stalling zijn ruim 1 miljoen euro. De commissie Bestuur bespreekt het voorstel op 26 februari a.s.