Nieuwe wijk bij Piushaven

09 november 2018

Impressie Galjoenstraat (Van der Weegen)

De gemeente en Van der Weegen Bouwontwikkeling tekenen een overeenkomst voor de bouw van 52 woningen in de Galjoenstraat, in het gebied Piushaven.

Op de locatie waar vroeger onder andere het bedrijf Janus Metaal gevestigd was, worden 30 huizen gebouwd en 22 sociale huurappartementen. Van der Weegen heeft de afgelopen jaren diverse ontwerpen gemaakt voor herontwikkeling van de locatie. Beide partijen zijn tevreden met het huidige plan, dat voldoet aan de kwaliteit van het Piushavengebied. Wethouder Berend de Vries: "Het is mooi om te zien dat de Piushaven volop in beweging is. Het is een prachtige plek om te wonen en te verblijven. Met de ontwikkeling in de Galjoenstraat voegen we weer een stukje smoel toe aan het gebied."

Intieme woonstraten

Het plan bestaat uit twee intieme woonstraten met stadswoningen, appartementen en een eigen binnenterrein. Aan de kant van de Galjoenstraat komen de appartementen in 4 woonlagen, daarachter de huizen. Op het binnenterrein kunnen de bewoners parkeren, gedeeltelijk onder de groene terrastuinen van de huizen. Een leuk detail in het plan is de voetgangersdoorgang vanaf de Galjoenstraat naar de Hoogvensestraat.  

Begin 2019 vindt de ruimtelijke procedure plaats waarna de bouw in 2020 start. Marc Buster, directeur van Van der Weegen: "Wij gaan graag weer aan de slag in de Piushaven. Met de bouw van dit plan wordt een bijzonder en uniek woonwijkje toegevoegd aan het gebied."