Nominaties E. du Perronprijs

17 maart 2017
Een opengeslagen boek

De schrijvers Rodaan Al Galidi, Stefan Hertmans en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de E. du Perronprijs. De uitreiking van de prijs is op 13 april bij het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc).

De E. du Perronprijs is voor personen of instellingen die met hun werk een bijdrage leveren aan een beter begrip van de multiculturele samenleving. Op de avond van de prijsuitreiking houdt Arnon Grunberg de E. du Perronlezing met als titel 'Het paradijs'.

Aanmelden

De prijs is een initiatief van de School of Humanities van Tilburg University, het bkkc en de gemeente. Er zijn een bedrag van 2500 euro en een kunstwerk aan verbonden. Ilja Leonard Pfeijffer won de prijs in 2015 voor zijn dichtbundel Idyllen, zijn pamflet Gelukszoekers en zijn columns in NRC Next. Andere winnaars waren onder meer Koen Peeters, Ramsey Nasr en Adriaan van Dis.
Aanmelden voor de prijsuitreiking en de lezing kan vanaf 20 maart via bkkc.nl/eduperron.

Rodaan Al Galidi is genomineerd voor zijn vertellingen in brieven: Hoe ik talent voor het leven kreeg. Hierin staat asielzoeker Semmier Kariem centraal die wacht op een beschikking in het AZC. In De bekeerlinge schrijft Stefan Hertmans over Vigdis Adelaïs. Die eind 11e eeuw uit liefde een Joodse man gaat volgen. In Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao schrijft Carolijn Visser over Selma. Een overlevende van de Holocaust die  met haar Chinese man besluit mee te gaan naar het China in de jaren vijftig.