Subsidie voor 3 evenementen

21 april 2017
Zangers bij Tilburg Zingt

De Stichting MusicallFoundation, de Stichting Forum Kunst & Cultuur en Tilburg Zingt XXL krijgen een evenementensubsidie van de gemeente.

Dit geld is vrijgekomen binnen het evenementenbudget toen het college in februari besloot om het gereserveerde subsidiebedrag voor Incubate niet toe te kennen. Daarnaast heeft de organisatie van de Tilburgse Bosconcerten aangegeven het evenement in 2017 nog niet te kunnen organiseren.

Erik de Ridder, wethouder Economie: "Elk jaar opnieuw ben ik trots op de initiatieven uit onze stad. Evenementen die al jaren een trouwe schare fans trekken. Maar zeker ook nieuwe initiatieven die het imago van Tilburg als evenementenstad bevestigen. Van cultuur tot sport. De evenementenkalender van Tilburg heeft het allemaal."

Talentengala

De Stichting MusicallFoundation organiseert op 1 juli het eerste Musical Talentengala. Het doel is om dit evenement uit te bouwen tot een meerdaags festival: de Nederlandse Musical- en Muziektheater Talentdagen.

Van Mondriaan tot Dutch Design is een toeristisch themajaar, dat stilstaat bij de oprichting van De Stijl, 100 jaar geleden. De Stijl is onlosmakelijk met Tilburg verbonden, maar dit is lang niet bij iedereen bekend. Stichting Forum Kunst & Cultuur organiseert meerdere 'soirees intimes' of 'matinees intimes' met Museum de Pont of de Hall of Fame als podium. De matinees en soirees worden gevuld met diverse muziekuitvoeringen en poëzievoordrachten.

XXL variant

Tilburg Zingt heeft in de oorspronkelijke subsidieronde een aanvraag ingediend. Deze is toen afgewezen omdat toen nog niet duidelijk was of het evenement een plaats zou krijgen in de programmering in Koningsdag. Die duidelijkheid is er nu wel. Dit jaar is het evenement veel groter dan gebruikelijk. Een echte XXL variant. Hiermee dragen we het culturele gehalte van Tilburg nog meer uit: als evenementenstad en als bakermat voor (zang)talent van de Fontys Dansacademie en de Rockacademie.

Tot slot reserveert het college een bedrag om evenementenorganisaties van kleine evenementen in 2017 een subsidie te verlenen als bijdrage in de legeskosten. Hiervoor zijn aparte subsidiecriteria opgesteld.