Tilburg genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award

25 januari 2019

De gemeente Tilburg is genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Award in de categorie voor meest duurzame gemeente. Ook Utrecht en Den Haag zijn genomineerd.

De duurzaam bouwen awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.
de genomineerde gemeenten zijn geselecteerd vanwege hun voortrekkersrol in het verduurzamen van de gebouwde omgeving en aantoonbare resultaten.

De drie geselecteerde gemeenten profileren zich volgens de jury als aanjager en stimulator in samenwerking en afspraken met anderen over duurzaam bouwen en renoveren en laten zo zien dat ze hun beleid op duurzaam bouwen succesvol toepassen. Ook is gekeken naar bijzondere vormen van samenwerking en een brede, integrale duurzame aanpak van de gemeenten. Dat wil zeggen dat naast investeringen in energiemaatregelen er ook aandacht is voor circulariteit en gezondheid.

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 14 februari 2019 in Leeuwarden worden de winnaars per categorie bekendgemaakt. Er zijn ook een publieksprijs en awards voor meest duurzame project en meest duurzame woningcorporatie. Meer informatie over de duurzaam bouwen awards is te vinden op de website duurzaambouwenawards.