Tilburg Trofee voor 100-jarig Hoppenbrouwers

25 juni 2018
Foto van burgemeester Weterings en Henny de Haas

Hoppenbrouwers Techniek B.V. uit Udenhout heeft de Tilburg Trofee ontvangen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en vanwege zijn bijzondere betekenis en rol als werkgever in Tilburg.

Burgemeester Weterings overhandigde de Tilburg Trofee aan directeur Henny de Haas op vrijdag 22 juni 2018. Dat was tijdens een feest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Hoppenbrouwers, in het Eftelingtheater in Kaatsheuvel. Het bedrijf kreeg die dag ook het predicaat Koninklijk uitgereikt door commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Voor Tilburg is Hoppenbrouwers Techniek B.V. als bedrijf en werkgever een ware ambassadeur. Het van oorsprong technisch installatiebedrijf is uitgegroeid tot een totaalinstallateur met een zeer breed dienstenpakket. Begonnen als eenmanszaak in 1918 telt het bedrijf anno 2018 ruim 800 medewerkers. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Vanuit inmiddels 8 vestigingen in Udenhout, Deurne, Dongen, Nijmegen, Roosendaal, Best, Heesch en Utrecht, voert het bedrijf projecten uit in heel Nederland. Het zwaartepunt ligt in Noord-Brabant en België.

De onderneming biedt een veelheid aan disciplines in een zeer brede markt; industriële automatisering, gebouwgebonden installaties, domotica, werktuigbouw, beveiliging, duurzame energie, inspectie, onderhoud en service. Opvallend bij dit bedrijf is de mate van maatschappelijke betrokkenheid in de regio Tilburg. Veel aandacht gaat uit naar het promoten van techniek, en dan met name onder de jeugd. Hoppenbrouwers levert materiaal voor technieklessen, is aanwezig op open dagen van scholen uit de regio, werkt samen met die scholen aan een lesprogramma dat aansluit op de praktijk en geeft regelmatig gastcolleges. Jaarlijks organiseert het bedrijf de Dag van de Installatietechniek voor toekomstige leerlingen en hun ouders.

Waar het bedrijf verder door opvalt, is de manier waarop het intern is georganiseerd en door het vooruitstrevende personeelsbeleid. In 2008 werd Hoppenbrouwers uitgeroepen tot één van de 50 best geleide ondernemingen van Nederland en in 2010 tot beste werkgever van Brabant.

Predicaat Koninklijk

Het bedrijf heeft ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum het predicaat Koninklijk aangevraagd. Dit predicaat is toegekend en de Commissaris van de Koning reikte het uit tijdens de viering van het 100-jarig bestaan, voorafgaand aan de uitreiking van de Tilburg Trofee.