Toekomst Spoorzone

01 februari 2019

(Artist impression Bogdan & Van Broeck)

Er zijn ideeën voor een hotel achter EVE in de Spoorzone. Verder wil de gemeente de Burgemeester Brokxlaan versmallen tot twee rijbanen.

Dit en andere plannen staan in een nieuw document over de toekomst van de Spoorzone, het zogenaamde koersdocument. De basis voor de tot nu toe uitgevoerde plannen vormt het Masterplan uit 2012. In de nieuwe plannen staat dat het woonoppervlak moet groeien naar 195.000 vierkante meters (is nu 33.500 vierkante meters). Er zijn onder meer plannen voor een woontoren, de Clarissentoren. Uiteindelijk moet er 50.000 vierkante meters aan kantoorruimte komen in de Spoorzone. Er worden nog maximaal 3 horecavergunningen uitgegeven en de Koepelhal blijft voorlopig open voor het organiseren van evenementen. Voor fietsers komen ondergrondse stallingen. En er zijn 3 parkeergarages voor auto's gepland. Afhankelijk van de behoefte die er aan parkeerruimte gaat komen. De gemeente gaat autodelen promoten.

Broedplaats

Wethouder Berend de Vries: ''De Spoorzone is een bijzondere plek in Tilburg. Het is een broedplaats voor kennis, ondernemerschap en sociale innovatie in het hart van Tilburg. Dat hebben we gerealiseerd met inzet van een duidelijke koerswijziging: van slopen naar behoud van industrieel erfgoed. Dit alles vanuit de overtuiging dat we door het behoud van dit industriële erfgoed met nieuwe toevoegingen een veel beter gebied kunnen maken.  Als wethouder van Tilburg en betrokken projectwethouder Spoorzone ben ik dan ook bijzonder trots op deze bijzondere plek.''