Winnaars wedstrijd 'zuinig zijn op de aarde'

09 februari 2018
Foto van wethouder Berend de Vries en de prijswinnaars

De gemeente schreef eind 2017 een ontwerpwedstrijd uit om inwoners te motiveren mee te doen aan een betere leefwereld. De winnende ontwerpen staan op de wagens van het Brabants Afval Team (BAT). De winnaars zijn 8 februari bekendgemaakt.

Uit de vele leuke inzendingen kozen de BAT-medewerkers 2 ontwerpen. Het ontwerp van de eerste prijswinnaars is van moeder Marliecke (43 jaar) en dochter Hannah Kwast (11 jaar). "Ons ontwerp staat symbool voor: de mensheid, groot en klein, die allemaal hun steentje naar draagkracht bijdragen bij het doorgeven van onze mooie aarde. Samen!" De tweede prijswinnaar is Jordy Zwerts (19 jaar). Zijn toelichting op het ontwerp: "Ik wil laten zien wat er kan gebeuren als we geen afval opruimen. En dat we eigenlijk de wereld kapot maken. De 'donkere wereld' is de slechte kant."

Van afval naar grondstof

Met dit initiatief wil de gemeente bewoners laten nadenken wat de gevolgen zijn van de westerse consumptiemaatschappij voor onze planeet en uiteindelijk ook weer voor de mens. Het sluit aan bij het doel 'van afval naar grondstof'. De ontwerpen laten zien dat dit is gelukt. Vanaf deze week rijden er 4 inzamelwagens met de ontwerpen door Tilburg.