Gemeentelijke opvanglocaties - Municipal locations to stay

De Nederlandse gemeenten hebben afgesproken om ruimhartig gehoor te geven aan de oproep van de regering om samen zorg te dragen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze pagina meer informatie over de gemeentelijke opvanglocaties.

Inrichten opvanglocaties

Voordat een gebouw geschikt is als opvanglocatie wordt het aangepast en wordt gecontroleerd of het voldoet aan alle veiligheidseisen. De nodige vergunningsprocedures om het pand als opvanglocatie te kunnen gebruiken start de gemeente op korte termijn op.

Opvanglocaties

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Tilburg heeft besloten om in de volgende locaties tijdelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Meer lezen over de opvanglocaties: klik op het +-je.

Tiny Houses - Kwendelhof

18 woonunits (‘tiny houses’) aan de Kwendelhof in Tilburg. Deze units zijn eigendom van TBV Wonen en worden door de gemeente gehuurd. Het gaat om de opvang van maximaal 36 vluchtelingen. Voor de direct omwonden wordt 12 mei een bewonersavond georganiseerd.

Notre Dame - St. Oloflaan 1

Het kloostercomplex Notre Dame aan de St. Oloflaan 1 in Tilburg. Dit gebouw is verkocht aan Stichting WonenBreburg. In aanloop naar de eigendomsoverdracht stelt de Congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart het gebouw via WonenBreburg beschikbaar voor opvang van Oekraïnse vluchtelingen. Het gaat op dit moment om de opvang van maximaal 60 vluchtelingen.

GGD-gebouw - Ringbaan-West 227

Voormalige GGD-gebouw aan Ringbaan-West 227 in Tilburg. Dit gebouw is in eigendom van de gemeente Tilburg. Het gaat om de opvang van maximaal 150 vluchtelingen voor een langere periode. De locatie opent begin april 2022 en dan is er direct plaats voor 80 personen. De verbouwing is klaar en de locatie is geopend voor de opvang van vluchtelingen.

De Heerevelden - Giekerkstraat 57

De voormalige basisschool De Heerevelden aan de Giekerkstraat 57 in Tilburg. Dit gebouw is in eigendom van de stichting Kinderopvanggroep. Het gaat om de opvang van zo’n 80 vluchtelingen. Er kan mogelijk nog voor gekozen worden om de locatie niet in te zetten voor vluchtelingenopvang maar voor onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen. Begin mei wordt gestart met de inrichting van de locatie. Onderwijs wordt op een andere plek gegeven.

Mariahof - Bredaseweg 568

Mariahof aan de Bredaseweg 568 in Tilburg. Dit gebouw is in eigendom van TBV Wonen. Het gaat om de opvang van maximaal zo’n 100 vluchtelingen. Het inrichten van de locatie begint op zijn vroegst eind mei/begin juni 2022.

Pand Schans 123

Het pand aan De Schans 123 in Tilburg. Dit gebouw is in eigendom van een private partij die deze locatie gaat herontwikkelen. Het gaat om de opvang van maximaal zo’n 50 vluchtelingen.

Heeft u een vraag?
Stuur een mail