Vluchtelingen in Tilburg

Tilburg is een stad die staat voor een sociaal asielbeleid. De bedoeling is dat vluchtelingen zo snel mogelijk meedoen in Tilburg en dat wie het nodig heeft passende ondersteuning krijgt, zoals alle Tilburgers.

Ervaringsverhalen

In Tilburg zijn verschillende initiatieven om de integratie en participatie van vluchtelingen te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is dat werkgevers vluchtelingen een werkervaringsplaats of stage bieden, al dan niet met begeleiding via de gemeente. Hieronder een ervaringsverhaal.

  • Hanadi, vrijwilligster bij Kindercrèche Noord

Vluchtelingen werken mee aan activiteiten in de stad. Hieronder een paar voorbeelden in beeld daarvan.

Aanmelden ideeën en initiatieven

Ruimhartig Tilburg verzamelt alle ideeën en initiatieven van inwoners, organisaties en bedrijven voor vluchtelingen. Dit initiatief brengt bewoners met vluchtelingen in contact, zodat de ideeën en initiatieven kunnen worden uitgevoerd. Hierbij staat de behoefte van de vluchtelingen centraal. Daarnaast organiseert Ruimhartig Tilburg verschillende projecten, zoals buddy's en taalmaatjes in de wijk. Ook werken Pharos en Contour de Twern samen in een landelijk project 'Aan de slag', waarbij vluchtelingen die in Tilburg wonen worden gekoppeld aan vrijwilligerswerk.

Zie ook de website ruimhartigtilburg.nl voor meer informatie of als u zelf maatje of taalcoach wilt worden voor vluchtelingen.

Meer over het asielbeleid in Tilburg op de pagina Vluchtelingen in Tilburg.

Melding sluiten

Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Gebruik een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.