U bevindt zich op:Inwoners /Subsidies / Renovatie Nul-op-de-Meter of energieneutrale koopwoning

Renovatie Nul-op-de-Meter of energieneutrale koopwoning

Tilburg streeft ernaar om in 2040 bijna klimaatneutraal en klimaatbestendig te zijn en wil met deze subsidieregeling renovaties stimuleren waarmee bestaande woningen energieneutraal of 'Nul-op-de-Meter' worden gemaakt.

Dit wil zeggen dat het totale energiegebruik (verwarming, warm tapwater, hulpenergie en huishoudelijke elektriciteitsgebruik) energieneutraal en duurzaam wordt opgewerkt. Het Nul-op-de-Meter concept gaat zelfs een stap verder en zorgt ervoor dat alle in- en uitgaande gebouwgebonden energiestromen (ruimteverwarming, -koeling, warm tapwater) plus het gebruik van huishoudelijke apparatuur op jaarbasis per saldo nul is. Deze subsidieregeling draagt bij in onrendabele innovatieve ontwikkelkosten.

Voorwaarden

Deze subsidie geldt voor koopwoningen in de gemeente Tilburg die na renovatie energieneutraal of Nul-op-de Meter zijn. Zie voor de overige voorwaarden de subsidieregeling (pdf,236KB).

Subsidie aanvragen

Aanvragen van subsidie is mogelijk tot uiterlijk 1 december 2018. Gebruik het aanvraagformulier subsidie energieneutraal of 'Nul-op-de-meter' (pdf,136KB). Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Na afronding van de werkzaamheden stuurt u een gereedmelding subsidie energieneutraal of 'Nul-op-de-meter (pdf,133KB) in. Bij toekenning van de subsidie wordt er 40% van het toegekend bedrag als voorschot betaald.

Beschikbaar budget

Het subsidiebudget is € 325.000 voor maximaal 13 woningen. Per woning 40% van de kosten met een maximum van € 25.000.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact nemen met Jorrit Visée, 06 25 717 998 of jorrit.visee@tilburg.nl.