Renovatie Nul-op-de-Meter of energieneutrale koopwoning

UPDATE: Aanvragen van deze subsidie is niet meer mogelijk. Voor 2019 komt geen nieuw budget beschikbaar.

Tilburg streeft ernaar om in 2040 bijna klimaatneutraal en klimaatbestendig te zijn en wil met deze subsidieregeling renovaties stimuleren waarmee bestaande woningen energieneutraal of 'Nul-op-de-Meter' worden gemaakt.
Dit wil zeggen dat het totale energiegebruik (verwarming, warm tapwater, hulpenergie en het gebruik van elektriciteit in het huishouden) energieneutraal en duurzaam wordt opgewerkt. Het Nul-op-de-Meter concept gaat zelfs een stap verder en zorgt ervoor dat alle in- en uitgaande gebouwgebonden energiestromen (ruimteverwarming, -koeling, warm tapwater) plus het gebruik van huishoudelijke apparatuur op jaarbasis per saldo nul is. Deze subsidieregeling draagt bij in onrendabele innovatieve ontwikkelkosten. Overweegt u een dergelijke renovatie? Hou dan rekening met 6 belangrijke punten.

Subsidie gereedmelden

Aanvragen van deze subsidie is niet meer mogelijk, het budget is op. Aanvragen werden behandeld in volgorde van binnenkomst. Na afronding van de werkzaamheden stuurt u een gereedmelding subsidie energieneutraal of 'Nul-op-de-meter (PDF, 133,3 KB) in.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact nemen met Mart Segers, 06 46 33 18 28 of mart.segers@tilburg.nl.