U bevindt zich op:Inwoners /Subsidies / Renovatie Nul-op-de-Meter of energieneutrale koopwoning

Renovatie Nul-op-de-Meter of energieneutrale koopwoning

Tilburg streeft ernaar om in 2040 bijna klimaatneutraal en klimaatbestendig te zijn en wil met deze subsidieregeling renovaties stimuleren waarmee bestaande woningen energieneutraal of 'Nul-op-de-Meter' worden gemaakt.

Dit wil zeggen dat het totale energiegebruik (verwarming, warm tapwater, hulpenergie en huishoudelijke elektriciteitsgebruik) energieneutraal en duurzaam wordt opgewerkt. Het Nul-op-de-Meter concept gaat zelfs een stap verder en zorgt ervoor dat alle in- en uitgaande gebouwgebonden energiestromen (ruimteverwarming, -koeling, warm tapwater) plus het gebruik van huishoudelijke apparatuur op jaarbasis per saldo nul is. Deze subsidieregeling draagt bij in onrendabele innovatieve ontwikkelkosten. Overweegt u een dergelijke renovatie? Hou dan rekening met 6 belangrijke punten.

Voorwaarden

Deze subsidie geldt voor koopwoningen in de gemeente Tilburg die na renovatie energieneutraal of Nul-op-de Meter zijn. Zie voor de overige voorwaarden de subsidieregeling (pdf,236KB).

Subsidie aanvragen

Aanvragen van subsidie is mogelijk tot uiterlijk 1 december 2018. Gebruik het aanvraagformulier subsidie energieneutraal of 'Nul-op-de-meter' (pdf,161KB). Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Na afronding van de werkzaamheden stuurt u een gereedmelding subsidie energieneutraal of 'Nul-op-de-meter (pdf,133KB) in. Bij toekenning van de subsidie wordt er 40% van het toegekend bedrag als voorschot betaald.

Beschikbaar budget

Het subsidiebudget is € 325.000 voor maximaal 13 woningen. Per woning 40% van de kosten met een maximum van € 25.000.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact nemen met Jorrit Visée, 06 25 717 998 of jorrit.visee@tilburg.nl.