U bevindt zich op:Inwoners /Zorg en Wmo / Regiotaxi

Regiovervoer (Wmo)

Kunt u vanwege een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terugvallen? Dan kunt u misschien gebruik maken van een Wmo-pas voor regiovervoer. Regiovervoer is voor iedereen, maar met een Wmo-pas reist u voordeliger.

Werkwijze regiovervoer

Regiovervoer (voorheen regiotaxi) Midden-Brabant is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt regiovervoer u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere passagiers meereizen. Iedereen kan van regiovervoer gebruiken maken, maar met een vervoersvoorziening van de Wmo (een Wmo-pas) reist u voordeliger.

Reisinformatie en ritten bestellen

Het reserveren, wijzigen of afzeggen van ritten regelt u met de vervoerder. De vervoerder kan u ook vertellen hoeveel kilometer een rit is en wat u moet betalen. Bel de ritreserveringslijn via 0900-0595 (€0,02 per minuut met een starttarief van €0,045) of gebruik de Regiovervoer App voor het digitaal boeken van een rit. Meer over het reserveren van een rit.

Tarieven regiovervoer

U betaalt een starttarief plus een tarief per kilometer, net als in het openbaar vervoer. Tarieven verschillen voor OV-reizigers en Wmo-reizigers. Wilt u weten hoeveel u gaat betalen, bel dan de ritreserveringslijn 0900-0595 of gebruik de Regiovervoer App. Meer over de ritprijs van Regiovervoer.

Tarieven Regiovervoer Midden-Brabant vanaf 1 januari 2018
SoortStarttariefKilometertarief
Wmo-reiziger€ 0,90 +€ 0,157 per kilometer
OV-reiziger€ 3,11 +€ 0,47 per kilometer

Informatie, bestellingen of klachten regiotaxi

Voor informatie, bestellingen of met klachten kunt u contact opnemen met Regiovervoer Midden-Brabant

Reizen met een Wmo-pas?
Direct regelen

Wmo-pas aanvragen

  • Vul het formulier in en Loket Z neemt binnen 1 werkdag contact op voor meer informatie.
  • Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.
  • Als u recht heeft op de Wmo-pas vraagt Regiovervoer Midden-Brabant een pasfoto bij u op.
  • Nadat Regiovervoer uw pasfoto heeft ontvangen krijgt u binnen 5 werkdagen uw pas thuisgestuurd.
  • In de tussentijd kunt tegen standaard tarief reizen met de regiovervoer.
  • Voor het aanvragen van een Wmo-pas mag u ook contact opnemen met een van de partners van de toegang.

Bijzondere regels Wmo-pas

  • Met een Wmo-pas van de gemeente Tilburg kunt u maximaal 2000 kilometer per jaar reizen tegen Wmo-tarief. Na 2000 kilometer betaalt u het standaard tarief. Met de overgang van de regiotaxi naar regiovervoer is het reisbudget voor bestaande passen vastgesteld op 1200 km voor de periode 1 juni 2017 t/m 31 december 2017.
  • Medische begeleiding kan alleen met een indicatie.
  • Voor een Wmo-pas betaalt u geen eigen bijdrage.

Wmo-pas verlengen

U kunt alleen met een geldige indicatie van uw Wmo-pas gebruik maken. De einddatum van uw indicatie staat in het besluit van de gemeente, waarin staat dat u recht heeft op een Wmo-pas. Als uw indicatie binnenkort verloopt, dan kunt u via Loket Z uw pas verlengen.

Meer dan 25 kilometer reizen met Valys

U kunt met regiovervoer niet verder reizen dan 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.

Begeleiding in het openbaar vervoer

Voor gratis begeleiding in het openbaar vervoer kunt u bij de NS een OV-begeleiderskaart aanvragen. U koopt dan zelf een kaartje, maar uw begeleider mag gratis mee. Een onafhankelijke keuringsarts beoordeelt of u voor een OV-begeleiderskaart in aanmerking komt.