U bevindt zich op:Inwoners /Zorg en Wmo / Regiotaxi

Regiotaxi (Wmo)

Kunt u vanwege een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terugvallen? Dan kunt u misschien gebruik maken van een Wmo-regiotaxipas.

 

Werkwijze regiotaxi Midden-Brabant

De regiotaxi werkt met strippen, maar is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt de regiotaxi u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere passagiers meereizen. Iedereen kan de regiotaxi gebruiken, maar met een vervoersvoorziening van de Wmo reist u voordeliger. Lees alles over reizen met de regiotaxi op de website van het Servicepunt Regiotaxi

 

Tarieven regiotaxi 2016

 • Standaard 1,95 euro per zone
 • Wmo-pas gemeente Tilburg 0,65 euro per zone (maximaal 500 zones per jaar)
 • Medisch begeleider gratis
 • Sociaal begeleider: hetzelfde tarief als pashouder
 

Reisinformatie en ritten reserveren

Het reserveren, wijzigen of afzeggen van ritten regelt u met de vervoerder. Met uw pasnummer kunt u via internet een rit reserveren of bel de vervoerder via 0900-0595 (lokaal tarief én eventuele kosten van uw mobiele telefoon). Ook voor reisinformatie, bijvoorbeeld als u wilt weten hoeveel zones een rit is.

 

Informatie, bestellingen of klachten regiotaxi

Met klachten over de regiotaxi gaat u naar het Servicepunt Regiotaxi. Of voor het bestellen van folders, als uw pas kapot is of als u iets in de taxi bent verloren of heeft gevonden. Het servicepunt kan u niet helpen met ritten of reisinformatie. De spelregels van de regiotaxi staan beschreven in het informatieboekje dat u tegelijk met de Wmo-regiotaxipas krijgt thuisgestuurd. 

 

Meer dan 5 zones reizen met Valys

U kunt met de regiotaxi niet verder reizen dan 5 zones, dat is ongeveer 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.

 

Begeleiding in het openbaar vervoer

Voor gratis begeleiding in het openbaar vervoer kunt u bij de NS een OV-begeleiderskaart aanvragen. U koopt dan zelf een kaartje, maar uw begeleider mag gratis mee. Een onafhankelijke keuringsarts beoordeelt of u voor een OV-begeleiderskaart in aanmerking komt. 

 

Wmo-regiotaxipas verlengen

U kunt alleen met een geldige indicatie van uw Wmo-regiotaxipas gebruik maken. De einddatum van uw indicatie staat in het besluit van de gemeente, waarin staat dat u recht heeft op een Wmo-pas. Als uw indicatie verloopt, kunt met het wijzigingsformulier uw regiotaxipas verlengen

 

Bijzondere regels Wmo-regiotaxipas

 • Een rit is maximaal 5 zones.
 • Met de Wmo-pas van de gemeente Tilburg kunt u maximaal 500 zones p/jaar reizen, tegen Wmo-tarief. Vanaf zone 501 betaalt u het standaard tarief.
 • Medische begeleiding kan alleen met een indicatie.
 • Voor een Wmo-regiotaxipas betaalt u geen eigen bijdrage.

Reizen met een Wmo-pas?
Direct regelen

Wmo-regiotaxipas aanvragen

 • Vul het formulier in en Loket Z neemt binnen 1 werkdag contact op voor meer informatie.
 • U kunt ook contact opnemen met een van onze partners.
 • Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.
 • Als u recht heeft op de Wmo-regiotaxipas vraagt het Servicepunt Regiotaxi een pasfoto bij u op.
 • Nadat het Servicepunt uw pasfoto heeft ontvangen krijgt u de pas binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
 • In de tussentijd kunt tegen standaard tarief reizen met de regiotaxi.