logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Daniëlle Arts is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024

11 april 2024

Wijkboa Daniëlle Arts is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024. Daniëlle ontving de titel donderdagavond 11 april tijdens een feestelijke verkiezingsavond in Amsterdam.

De verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het jonge ambtenarennetwerk FUTUR. Dit jaar was het thema van de verkiezing 'Streetwise', wat betekent dat de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024 een ambtenaar is die in verbinding staat met inwoners en aansluit bij de praktijk.

Verbinding

Daniëlle past met haar werk als BOA bij de gemeente Tilburg perfect bij het verkiezingsthema. Daarom is ze volgens de jury de verdiende winnaar. Al 7 jaar vervult Daniëlle de rol van BOA met veel enthousiasme, waarbij ze de afgelopen 1,5 jaar in de rol van wijkboa nog meer in verbinding staat met inwoners en wijkpartners. De titel van Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024 is hiervoor een schitterende beloning.

Trots

Volgens Daniëlle is de prijs er ook voor haar collega’s en wijkpartners. En zeker ook voor de inwoners. “Ik ben heel trots op deze prijs. Iedere dag werken we keihard om Tilburg een stukje mooier en veiliger te maken. Dat doe ik zeker niet alleen. Deze prijs is er dus ook voor alle andere BOA’s, wijkpartners en inwoners waarmee ik iedere dag mag samenwerken.”

Publieksstemmen

Daniëlle ontving de prijs mede op basis van een groot aantal publieksstemmen. Daarnaast doorliep ze met succes verschillende andere ronden en opdrachten. De andere finalisten waren Mohamed Abdulahi (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Kavish Kowlesar (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Allemaal ontvingen ze van de jury complimenten voor hun werk als streetwise ambtenaar.