logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Topsporters gehuldigd voor prestaties

21 september 2023

De Tilburgse topsporters Samantha van Lokven, Niels Neumann en Erik Faes zijn op 20 september in het Stadhuis gehuldigd door wethouder Maarten van Asten (Sport). Tijdens de huldiging, in bijzijn van familie en vrienden van de sporters, kregen zij een plaquette en bloemen.

Sportprestaties 

Samantha kon recent de Europees- en Wereldkampioen titel Karate in de discipline Kata (schijngevecht) op haar naam schrijven. Inmiddels is ze ook al 10 jaar op rij Nederlands Kampioen in deze sport. Niels en Erik vormen al jaren een succesvol judo-duo in de discipline Kata. Dit jaar werden ze voor de vierde keer op rij Europees kampioen.  

“Als gemeente zijn we erg trots op jullie! We vinden het belangrijk dat iedereen in Tilburg kan sporten en bewegen. Naast dat jullie als topsporters onze stad op de kaart zetten, inspireren jullie anderen om ook te gaan sporten. Jullie laten zien dat je met passie, doorzettingsvermogen en discipline je sportieve ambities waar kan maken”, aldus wethouder Van Asten. 

Team Tilburg 

Tilburgse topsporters kunnen sinds een aantal maanden terecht bij Team Tilburg voor ondersteuning en advies bij het bouwen aan hun sportcarrière. Met Team Tilburg bouwen we als gemeente aan een duurzame verbinding tussen Tilburgse topsporttalenten en sportorganisaties om het (top)sportklimaat te stimuleren. Het platform bestaat uit (voormalige) atleten, topsportorganisaties, landelijke en provinciale topsportpartners en lokale organisaties en verenigingen.  

Met het Topsportfonds van Team Tilburg kunnen sporters met persoonlijke financiële en facilitaire steun en begeleiding hun talenten verder ontwikkelen en hun ambities realiseren. Het is tot zaterdag 30 september nog mogelijk om een subsidieaanvraag te doen bij het Topsportfonds. 

Ga voor meer informatie naar de website van Team Tilburg.