Adviesverzoek

Een adviesverzoek (voorheen vooroverleg/vooradvies) is een verzoek om te laten onderzoeken of uw plan past in het bestemmingsplan, voor u een vergunning aanvraagt. Als uw initiatief niet past binnen de voorschriften van het bestemmingsplan gaan we voor u onderzoeken of we toch kunnen meewerken aan uw initiatief. 

Controleer uw plannen

Controleer altijd eerst of uw plan binnen het bestemmingsplan past op de website Ruimtelijke plannen. Past uw bouwplan niet in het bestemmingsplan of is dit onduidelijk, dan kan een adviesverzoek nodig zijn. De kosten betaalt u direct online bij het indienen. Zonder betaling wordt het verzoek niet in behandeling genomen.

Een adviesverzoek is niet nodig voor aanpassingen die alleen door de Omgevingscommissie worden behandeld. Dit zijn aanpassingen aan monumenten of die binnen de welstandscriteria vallen. Zie hiervoor de Welstandsnota, hoofdstuk 11.

Huisperceel

Adviesverzoek aanvragen

Huisperceel

Geen huisperceel

Adviesverzoek aanvragen

Geen huisperceel

Adviesverzoek indienen

Bij uw adviesverzoek voegt u 2 PDF-documenten toe (bestaande en nieuwe situatie) met:

Voor een adviesverzoek over een monument is ook nodig:

Soort verzoek Tarief 2023
Beoordeling uitsluitend door omgevingscommissie (welstand of monumentenzorg) €0,00
Beoordeling adviesverzoek voor een huisperceel* (incl. bedrijf aan huis) €117,90
Beoordeling adviesverzoek tbv omzetting of splitsing en overige aanvragen adviesverzoek €494,55

*) een perceel of kavel met een huis (dus geen woonwagen o.i.d), bedoeld voor de bewoning door maximaal één huishouden.

eHerkenning niveau EH2+

Om in te loggen op de website van de gemeente Tilburg heeft u een machtiging 'Gemeente Tilburg - Standard Portal' nodig met betrouwbaarheidsniveau 2+. Nog niet de juiste machtiging? Regel dit via uw eHerkenningsleverancier. Voor meer informatie gaat u naar de website van eHerkenning.

Komt u er na het lezen van deze informatie niet uit, vul dan het contactformulier in. Een medewerker van team Vergunningen neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

Contact voor bedrijven