Bedrijventerrein Vossenberg West

Aan de rand van de Reeshof ligt Tilburgs grootste bedrijventerrein: Vossenberg. Dit terrein, met het Wilhelminakanaal aan de ene kant en de Tilburgse randweg aan de andere kant, kenmerkt zich door een sterk modern industrieel cluster.

Op het terrein zitten bedrijven als Tesla, Fuji, Artooling en Capi. De maakindustrie is ook goed vertegenwoordigd op Vossenberg met bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunststofspuitgieten en rotatie-spuitgieten als ELHO, Iris Oyama, Roto Art en IPN/Scholle. De logistieke sector is op dit terrein ruim vertegenwoordigd. Oude Tilburgse familiebedrijven zoals GVT, Versteijnen Logistics en Claassen zijn daar te vinden. Daarnaast zijn grote logistieke partijen als ID Logistics, DB Schenker, Syncreon, XPO van de partij.

Bedrijfskavels Vossenberg West
Bekijk de kaart

Groei

De ontwikkeling van Vossenberg startte in de jaren tachtig met de vestiging van onder meer Fuji. In 2012 breidde het terrein uit met ruim 100 hectare onder de naam Vossenberg West II. Dit deel richt zich vooral op transport en logistiek. Het biedt ruimte aan grootschalige en gemengde industriële bedrijven in de milieucategorieën 3, 4 en eventueel 5. Vossenberg telt mee op nationaal en internationaal niveau. Coolblue heeft een distributiecentrum van 100.000 vierkante meter  en het Japanse bedrijf NSK is zelfs van plan om andere Europese centra samen te voegen met hun nieuwe Europese distributiecentrum op Vossenberg. De containerterminal aan het Wilhelminakanaal staat bovendien in verbinding met de Rotterdamse en de Antwerpse haven. Vanaf het najaar van 2018 gaat GVT op deze verbinding met elektrische containerschepen varen. Een wereldprimeur voor Tilburg.

Vossenberg in cijfers

Met ongeveer 380 hectare is Vossenberg een reus onder de Tilburgse bedrijventerreinen. Dit zijn de cijfers over bedrijfsvestigingen en banen in 2017.

 
BedrijfsverstigingenTotaal: 328
Groot- en detailhandel: 133
Industrie: 73
Speciale zakelijke dienstverlening: 34
Vervoer en opslag: 24
Overige zakelijke dienstverlening: 19
Bouwnijverheid: 18
Informatie en communicatie: 5
Gezondheids- en welzijnszorg: 5
Cultuur, sport en recreatie: 4
Horeca: 3
Onderwijs: 3
Overige dienstverlening: 3
Onroerend goed: 2
Water, afval(water)beheer: 1
BanenTotaal: 10.803
Vervoer en opslag: 3293
Industrie: 2939
Groot- en detailhandel: 2922
Overige zakelijke dienstverlening: 689
Bouwnijverheid: 304
Speciale zakelijke dienstverlening: 227
Horeca: 119
Water, afval(water)beheer: 43
Cultuur, sport en recreatie: 22
Informatie en communicatie: 21
Onderwijs: 11
Gezondheids- en welzijnszorg: 10
Overige dienstverlening: 4
Onroerend goed: 2
Ov

Foto's

Meer weten over Vossenberg?

Wil je meer weten over bedrijventerrein Vossenberg en de mogelijkheden die er zijn om te ondernemen in Tilburg? Neem dan contact op met accountmanager Bert Reijpert van de afdeling Economie & Arbeidsmarkt van de gemeente. Bert kan je ook meer vertellen over de bedrijventerreinen Tradepark 58 en Albion.

Stuur een mail: bert.reijpert@tilburg.nl

Bellen: 06-15479430