Stappegoor

In en rond Stappegoor staan de komende periode diverse projecten op de planning. De ontwikkeling van het kazerneterrein, de aanleg van de fiets/voetgangerstunnel, de bouw van de laatste fasen Willemsbuiten, maar ook diverse werkzaamheden aan de openbare ruimte zoals de rotonde.

Nieuwsbrief Stappegoor

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijft u zich dan vrijblijvend in voor de digitale nieuwsbrief Stappegoor. U krijgt dan mail wanneer er ontwikkelingen zijn. U vindt het inschrijfformulier via deze link naar eepurl.com.

Ontwikkeling kazerneterrein van start 

Omdat er veel vraag is naar woningen wordt er op dit moment gewerkt aan de herontwikkeling van de Koning Willem II Kazerne. In en rond de karakteristieke gebouwen van de voormalige Koning Willem II kazerne komen circa 275 woningen en een basisschool met integraal kindcentrum (kinderopvang en BSO).

Voor de ontwikkeling is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het Stedenbouwkundig Plan is op 30 juni 2020 vastgesteld door het college. Nu het Stedenbouwkundig Plan is vastgesteld, start de bestemmingsplanprocedure. Het nieuwe bestemmingsplan is rond de zomer van 2021 klaar. Daarna kunnen de nieuwbouwwerkzaamheden starten.

De huidige eigenaar van de kazerne (het Rijksvastgoedbedrijf) start in september/oktober 2020 met de sloop van diverse gebouwen. Het markante hoofdgebouw aan de Ringbaan Zuid en de oude kazerne gebouwen uit de jaren '30 (in totaal 8 gebouwen) blijven behouden. Deze oude gebouwen bevatten asbest en chroom. De verwijdering hiervan gebeurt uiteraard door gespecialiseerde bedrijven in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. Ook de gemeentewerf wordt (nadat deze is verhuisd naar de Ceramstraat) komend najaar gesloopt door het Rijksvastgoedbedrijf.

Klik hier voor het collegebesluit van week 27 (30 juli 2020) over het Stedenbouwkundig Plan

Aanleg rotonde eerder van start

De gemeente gaat het kruispunt Stappegoorweg / Tatraweg / Eifelweg (ter hoogte van Campus 013) vervangen door een rotonde. De voorbereidende werkzaamheden zoals het leggen van kabels en leidingen zijn op 2 juni afgerond.

Aannemer Van Kessel start in de eerste week van de zomervakantie (13 juli) met de aanleg van de rotonde. Deze werkzaamheden duren in totaal 6 weken (t/m 23 augustus). De rotonde is tijdens deze periode voor alle verkeer afgesloten zodat de werkzaamheden zo snel mogelijk klaar zijn. Het verkeer wordt omgeleid. Als de rotonde klaar is, worden er nieuwe bomen geplant. Voor meer informatie: bel Wilco Broeks 013-542 90 63.

Aanleg fietstunnel onder de Ringbaan Zuid

Aannemer Dura Vermeer legt in opdracht van de gemeente Tilburg een fiets- en voetgangerstunnel aan onder de Ringbaan-Zuid. Deze tunnel tussen de Trouwlaan en de Stappegoorweg verbetert de verkeersveiligheid voor de honderden voetgangers en fietsers die hier dagelijks oversteken. Voor het autoverkeer verbetert de doorstroming, omdat voetgangers en fietsers niet meer de weg hoeven oversteken. Begin juni starten de eerste werkzaamheden. Eind 2020 is de tunnel klaar voor gebruik.

Tot oktober kunnen fietsers en voetgangers gewoon via de Trouwlaan van en naar Stappegoor lopen of fietsen. In het weekend van vrijdag 9 oktober t/m maandag 12 oktober 2020 wordt de tunnelbak geplaatst. De kruising Ringbaan-Zuid / Stappegoorweg - Trouwlaan is dan voor een deel afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

In het weekend van vrijdag 27 november t/m maandag 30 november wordt de kruising Stappegoorweg, Trouwlaan, Ringbaan-Zuid aangepast. De kruising blijft open voor verkeer, de werkzaamheden kunnen zorgen voor oponthoud op de Ringbaan-Zuid.

Bekijk dronebeelden van de werkzaamheden via Youtube (juli 2020) Bron: Dura Vermeer/Van der Linden Beton.

Heeft u vragen of wilt u extra informatie, dan kunt u contact opnemen met Christine Schouten (Dura Vermeer) via 06 – 535 99 635.