Hulp bij geldzorgen

Heeft u schulden of andere financiële problemen? Of wilt u informatie en advies? Kom dan naar Team Schuldhulpverlening. Langskomen verplicht u tot niets.

Aangepaste dienstverlening

Nu we te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus gaat de dienstverlening van Schuldhulpverlening zoveel mogelijk door. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid. Daarom volgen we de informatie en richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. Hier leest u wat dat voor u betekent.

Telefonische afspraak

  • Onze dienstverlening gaat door. Alleen doen we de afspraken voorlopig telefonisch. Neem contact op via e-mail met uw contactpersoon of via schuldhulpverlening@tilburg.nl. U kunt ons ook bellen via 013-5833250. Ook geplande afspraken behandelen wij telefonisch.
  • Heeft u documenten die u in moet leveren? Scan ze in of maak een foto (zorg dat de stukken goed leesbaar zijn) en e-mail het door naar uw contactpersoon. Als u geen foto kunt maken of niet kunt scannen, kunt u de documenten ook sturen naar: Antwoordnummer 300, 5000 WB Tilburg, ter attentie van SHV SK5 en uw contactpersoon(een postzegel is niet nodig). De documenten mogen ook in de straatbrievenbus aan de Spoorlaan 448.

Wat kunnen we voor u doen?

  • Samen brengen we uw financiële situatie in kaart door een overzicht te maken van uw inkomsten, vaste lasten en schulden. Ook kijken we samen met u hoe de schulden zijn ontstaan.
  • We proberen uw inkomen te verhogen en uw uitgaven te beperken. Samen kijken we of u maximaal gebruik maakt van de diverse regelingen waarmee u uw inkomen kunt verhogen of waar uw kosten kunt besparen.
  • We stemmen uitgaven op inkomen af; zodanig dat de schulden kunnen worden afgelost en er in de toekomst geen nieuwe schulden ontstaan.
  • We ondersteunen u wanneer u (tijdelijk) niet in staat bent uw eigen financiën te beheren.
  • We onderhandelen met schuldeisers. We nemen contact op met uw schuldeiser(s) en leggen uw situatie uit. We laten zien wat u doet om uw geldproblemen op te lossen en vragen medewerking.
  • We regelen uw schulden en vragen schuldeisers een gedeelte kwijt te schelden als u met uw huidige inkomen niet in staat bent om uw schuld af te lossen.

Gratis budgetcursus

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen zich opgeven voor de gratis cursus 'Uitkomen met Inkomen'.