Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Vanwege COVID-19 gaan deze verkiezingen iets anders dan normaal. We doen er alles aan om drukte te voorkomen. 

Kom ook werken bij het stembureau

Door de extra maatregelen voor COVID-19 hebben we meer mensen nodig voor de werkzaamheden op de stembureaus. Er zijn deze keer méér stembureaus en 12 daarvan zijn niet 1, maar 3 dagen open.

Je kunt je aanmelden als stembureaulid voor 1 dag (17 maart), of voor 3 dagen (15, 16 én 17 maart). Stuur een e-mail naar verkiezingen@tilburg.nl. Als je je aanmeldt, gaan we er vanuit dat je beschikbaar bent en bij een benoeming daadwerkelijk present bent. Wil je de avond van 17 maart helpen als teller, meld je dan bij uitzendbureau Start People, Spoorlaan 21. Voor de werkzaamheden geldt een vergoeding. 

Vervroegd stemmen

Kiezers kunnen ook al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart bij 12 stembureaus terecht om hun stem uit te brengen. Op deze manier kunnen we het stemmen zo veel mogelijk spreiden en voorkomen we drukte.

COVID-19: extra maatregelen

Gemeente Tilburg neemt extra maatregelen. We doen er alles aan om drukte te voorkomen. 

  • De stembureaus worden volgens de RIVM-richtlijnen volledig corona-proof ingericht. Bij de ingang staat iemand om de doorstroom te regelen. En gedurende de dag wordt alles gedesinfecteerd.
  • Vervroegd stemmen: Kiezers kunnen op 15 en 16 maart al op 12 stemlocaties hun stem uitbrengen.
  • Briefstemmen: Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen per brief stemmen. Zij mogen hun stempas en stembiljet invullen en opsturen zodat ze niet naar het stembureau hoeven komen.
  • Volmacht: U kunt voor maximaal 3 anderen een stem uitbrengen in plaats van 2.
  • Extra stembureaus: Er worden extra stembureaus ingericht om kiezers zoveel mogelijk te spreiden en drukte te voorkomen.