logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Werken op een stembureau

Wat leuk dat je ons wil helpen bij deze verkiezingen. Maar wat kan je eigenlijk verwachten op de dag van de verkiezingen?

Aanmelden

Heb jij zin om te helpen, meld je dan hier aan!

Stembureaulid worden 

Verkiezingsdag donderdag 6 juni 2024

Vrijwel alle stembureaus openen om 7:30 uur. Jij moet om 06:45 uur aanwezig zijn voor de voorbereidingen. Stembureau Centraal Station Tilburg opent een uur eerder, om 6:30 uur. Hier begin je dus al om 5:45 uur. De sluittingstijd voor kiezers is 21:00 uur. Hierna ga je met alle leden en de voorzitter de uitgebrachte stemmen op partijniveau tellen.

Op het stembureau zijn steeds één voorzitter en 4 stembureauleden. De voorzitter is de hele dag aanwezig. Voor continuïteit en zodat eventuele vragen over de hele dag ’s avonds beantwoord kunnen worden. Een stembureaulid kan zich aanmelden voor 1 dagdeel.

Online training

Om zitting te mogen nemen op het stembureau moet je, net als voorgaande verkiezingen, een online training doorlopen. Wat nieuw is vanaf deze verkiezing, is dat je aansluitend een toets maakt en deze met een positief resultaat moet afronden. 

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden om te komen helpen op donderdag 6 juni? Dan kun je je aanmelden via onderstaande link. Wij sturen jou binnen 3 werkdagen een bericht waarmee je je beschikbaarheid kunt doorgeven in onze ‘ledenportal’.

Voor het centraal stemmen tellen op vrijdag 7 juni hebben we inmiddels voldoende aanmeldingen.

Vergoeding

De vergoeding ontvang je binnen 2 weken na de verkiezingsdag. Over dit bedrag is nog geen inkomstenbelasting geheven. Je geeft dit zelf op bij de Belastingdienst in de belastingaangifte.  

We kijken ernaar uit om samen met jou deze verkiezingsdag tot een succes te maken!