Noord Schoon

Zwerfafval op straat vinden veel mensen erg vervelend. Helaas komt dit toch veel voor. Ook inwoners van Tilburg Noord hebben laten weten dat niet iedereen de buurt even schoon vindt.

Daarom is het tijd voor actie. De gemeente werkt samen met het BAT, GroenXtra, de wijkraad, ContourdeTwern, WonenBreburg, actieve vrijwilligers en anderen aan een schoner Tilburg Noord. Dit doen we door op andere momenten schoon te maken, op plekken die het nodig hebben. Geen standaard aanpak, maar maatwerk.

In onderstaand filmpje vertellen de wijkregisseur en de omgevingsmanager van de gemeente meer over het opruimen van afval in Noord.

Maatwerk

Maatwerk vindt plaats door schoon te maken op bekende momenten en plaatsen van vervuiling. Zo is er voortaan een vaste bezetting op het Wagnerplein die effectief en zichtbaar schoonmaakt. Een ander voorbeeld is dat enkele containerlocaties, waar veel last was van illegale bijplaatsingen, zijn verwijderd of verplaatst. Daardoor is dit probleem grotendeels opgelost. In de Mascagnistraat zijn bijvoorbeeld containers verwijderd en daarvoor in de plaats is veel groen geplant. Ten slotte zijn de afgelopen tijd meerdere vrijwilligersinitiatieven ontstaan, zoals in de omgeving van de Puccini-flats en de Sibeliusstraat.

Samenwerken

Een schoner Tilburg Noord, dat doen we samen! De openbare ruimte is tenslotte niet alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente. Een schone wijk is iets van ons samen. Van iedereen die gebruikmaakt van de straten, voetpaden, winkelcentra, parken en parkeerplaatsen. Met elkaar zorgen we dat Tilburg Noord schoner en prettiger wordt. Op de hoogte blijven van de acties? Hou de hashtag #Noordschoon in de gaten!

Bekijk het filmpje van wethouder Mario Jacobs via YouTube

Wat kunt u doen?

Samen zetten we onze schouders onder úw wijk. Lees in onderstaande stappen hoe u kunt bijdragen aan een schoner Tilburg Noord.

  • Gooi afval niet op straat, maar in de juiste afvalbak. Ook hondenpoep. Wat niet op straat wordt gegooid, hoeft ook niet opgeruimd te worden.
  • Als u een ommetje maakt, kunt u zwerfafval oprapen. Via deze link kunt u eenvoudig een gratis afvalgrijper aanvragen
  • Ziet u iets in de openbare ruimte wat niet klopt? Meld het via de gratis Fixi App
  • Laat zien dat u het initiatief Noord Schoon steunt door Ik doe mee #Noordschoon te plaatsen op uw social media.