logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Huldiging Willem II

Vanwege de promotie naar de Eredivisie én het kampioenschap in de Eerste divisie wordt Willem II gehuldigd op de Heuvel, op zondag 12 mei. Willem II is verantwoordelijk voor het programma van de huldiging. Op deze pagina staat de belangrijkste informatie vanuit de gemeente.

Evenemententerrein op de Heuvel

De huldiging van Willem II vindt plaats op de Heuvel, dat wordt ingericht als evenemententerrein. Er komt een podium voor het standbeeld van Willem II. Het terrein gaat om 15:00 uur open en het programma start om 16:00 uur. Om 20:00 uur is de huldiging afgelopen en start het opruimen van het evenemententerrein.

Bezoek de website van Willem II voor meer informatie over het programma.
Hou ook de social media van de club in de gaten.

Plattegrond

Bereikbaarheid

Kom op de fiets, met de auto of met de bus naar de huldiging. Er rijden op zondag 12 mei géén treinen van en naar Tilburg. De NS zet bussen in van en naar station Tilburg. Houd daarom rekening met extra drukte en extra reistijd. Volg de borden en aanwijzingen van beveiligers om bij de huldiging te komen.

Voor de bezoekersvakken geldt vol is vol. Er zijn twee bezoekersvakken: vak 1 is bij het podium en vak 2 is achter vak 1. Vak 1 is bereikbaar via het Panhuijsenpad en de Telegraafstraat. Vak 2 is bereikbaar via de Veemarktstraat en Spoorlaan. In vak 2 zijn videoschermen aanwezig om de huldiging te kunnen volgen. Er is geen toegang tot het evenemententerrein vanaf de kant van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein. Het casino en de bioscoop zijn bereikbaar via het Pieter Vreedeplein.  

De huldiging is gratis te bezoeken. Ook is er een speciaal vak voor mensen met een beperking. Supporters van Willem II met een fysieke beperking die een seizoenkaart hebben krijgen voorrang in dit vak. Zij krijgen van Willem II bericht om zich hiervoor in te schrijven. Andere mensen met een permanente beperking kunnen zich vanaf 15:00 uur tot 16: 00 uur melden bij de ingang aan de Heuvelring bij de fietsenstalling. Ook voor dit bezoekersvak geldt vol is vol.  

Fietsenstallingen

Alle fietsenstallingen zijn open, ook fietsenstalling Heuvel. Bovendien is er een extra onbeheerde fietsenstalling tegenover de ABN Amro. 

Bekijk alle gratis fietsenstallingen

Parkeergarages

Alle parkeergarages zijn bereikbaar. Parkeergarage Heuvelpoort is alleen bereikbaar via de Jan Aartestraat. Volg hiervoor de borden.

Bekijk alle parkeergarages

Taxi

De taxistandplaatsen op de Heuvelring komen te vervallen. De dichtstbijzijnde taxistandplaatsen zijn die bij 013 en bij het station. 

Afsluitingen verkeer

De Heuvelring is tijdens de huldiging van Willem II op zondag 12 mei vanaf 10:00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook is de Heuvelring niet bereikbaar vanaf de Veemarktstraat, Telegraafstraat en andere zijstraten. Verkeer vanaf de Piusstraat richting Paleisring is wel mogelijk. Parkeergarage Heuvelpoort blijft via een omleiding bereikbaar. Op maandag 13 mei is de Heuvelring vanaf 06:00 uur weer open voor alle verkeer.  
 

Horeca en mogelijke overlast

Horecabedrijven in de binnenstad mogen de huldiging uitzenden op hun terras. Ook mogen zij op hun terras buitenbars plaatsen. 

Tijdens de huldiging van Willem II op zondag 12 mei tussen 13.00 uur en 23.00 gelden andere geluidsnormen dan normaal. Omwonenden hebben hierover een brief van de gemeente ontvangen. Bij geluidsoverlast kunnen inwoners contact opnemen met de MilieuKlachtenCentrale via 073-61 28 21. Voor andere overlast kunt u bellen met de politie via 0900 – 88 44.

Meer informatie

Bekijk onderstaande veelgestelde vragen voor meer informatie over de huldiging. Of neem tijdens werkdagen (09:00 uur – 17:00 uur) contact op via telefoonnummer 14 013. 

Bezoek de website van Willem II voor meer informatie over het programma tijdens de huldiging.  

Nee, de huldiging is gratis en zonder toegangsbewijs toegankelijk. 

Voor de bezoekersvakken geldt een maximaal aantal bezoekers. Vol is vol. Er komen geen grote schermen op andere plekken in de stad. De horecabedrijven buiten het evenemententerrein mogen de huldiging wel uitzenden voor eigen gasten. 

Zowel ESPN (2) als Omroep Brabant zenden de huldiging van Willem II op zondag uit.

Nee, er is géén rijtour door de stad. 

Er zijn twee vakken: een vak bij het podium en een vak daarachter. Bij het tweede vak staan ook schermen om niets te missen van de huldiging. 

Nee, er zijn geen extra watertappunten. Neem je eigen water mee in een bidon of (herbruikbare) waterfles. Let op: glaswerk en hard plastic is verboden.

Ja, in beide vakken zijn toiletten aanwezig.  

De huisregels die in het Koning Willem II stadion gelden zijn ook hier van toepassing. De huldiging is een voetbalevenement. Supporters met een stadionverbod mogen het evenemententerrein niet betreden.

Bekijk de algemene voorwaarden op de website van Willem II 

Nee, Willem II’ers jong en oud zijn welkom. 

Nee, het is niet mogelijk om een plek te reserveren. 

Ja, voor hen is ruimte aan de zijkant van het evenemententerrein. Supporters met een seizoenkaart die ook in het Koning Willem II Stadion geregistreerd staan, krijgen voorrang in dit vak. Zij ontvangen van Willem II bericht om zich hiervoor in te schrijven. Zij mogen maximaal 1 ondersteuner per persoon meenemen. Voor mensen met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken been, hebben wij helaas geen plaats. De bevestigingsmail is je entreebewijs voor het kijkplatform.

In het vak dat wordt ingericht voor de huldiging is ook ruimte voor mindervalide supporters zonder seizoenkaart. Zij mogen maximaal één ondersteuner per persoon meenemen. Zij kunnen zich op zondag 12 mei vanaf 15: 00 uur tot 16:00 uur melden bij de ingang aan de Heuvelring bij de fietsenstalling. Zie ook de plattegrond. Zij worden onder assistentie van stewards naar het speciaal ingerichte vak voor mensen met een fysieke beperking begeleid. Als het speciale vak vol is, dan worden mensen verzocht om in een regulier vak plaats te nemen. Er wordt voorrang verleend bij het kijkplatform aan mensen in een rolstoel. 

De inzet van de organisatie is om zoveel mogelijk mensen die een permanente fysieke beperking hebben van dienst te zijn en een plaats in het speciale vak te geven.  

Er is drinken verkrijgbaar. Vanwege de verwachtte drukte is er bij de buitenbars geen eten te koop. 

Ja, er is EHBO aanwezig. 

Bewoners en ondernemers ontvangen in de week van 29 april 2024 een brief van de gemeente Tilburg. 

Neem tijdens werkdagen (09:00 uur – 17:00 uur) contact op met de gemeente via 14 013. 

Bezoek de website van Willem II voor meer informatie over het programma tijdens de huldiging
Hou ook de social media van de club in de gaten.