Armhoefstraat

Het grootste deel van de Armhoefstraat (na de Pelgrimsweg) is een aantal jaar geleden opnieuw ingericht. De gemeente wil in 2020 het deel van de Armhoefstraat tussen Spoordijk en Pelgrimsweg, op een zelfde manier herinrichten.

De bestaande bomen worden vervangen en onder de nieuwe bomen komt beplanting. In de weg komen nieuwe rode straatstenen (zie ander deel Armhoefstraat) en ook de stoep krijgt nieuwe tegels. In de parkeervakken worden de gebakken straatstenen hergebruikt die nu ook al in de parkeervakken liggen.

In het voorjaar van 2020 stonden op deze site tilburg.nl de plannen. De gemeente kreeg van meerdere bewoners goede reacties binnen om het ontwerp nog beter te maken. De volgende punten zijn aangepast in het ontwerp:

  • De bomen zijn op verzoek van bewoners op andere locaties geplaatst;
  • De bochten bij de Pelgrimsweg en Spoordijk zijn beschermd door het plaatsen van extra groen;
  • Naast het fietspad aan de Spoordijk komt een taxistandplaats voor busjes die de kinderen van en naar school brengen;
  • Bij de school worden 4 parkeerplaatsen ingericht als kiss- en ridezone. Dit betekent dat de parkeerplaatsen tijdens haal- en brengtijden bedoelt zijn voor de ouders/verzorgers van de schoolgaande kinderen. Dit is echter geen plicht, dus mocht er een andere auto geparkeerd zijn, dan kan/zal hier niet op gehandhaafd worden.

Filmpje

Onderaan deze pagina staat de definitieve tekening van het ontwerp. Er is ook een fimpje gemaakt van het ontwerp.

Planning

De gemeente gaat nu op zoek naar een aannemer. De planning is om dit najaar te starten met de werkzaamheden. Enexis gaat tegelijkertijd kabels vervangen zodat de straat daarvoor niet opnieuw open hoeft. De totale duur van de werkzaamheden is ongeveer 2 maanden. Voordat de werkzaamheden starten ontvangen omwonenden meer informatie over de exacte planning.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt of vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met projectleider Rogier Nota. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013-5429861 en per e- mail: rogier.nota@tilburg.nl.