logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Uitslagen en het Proces verbaal per stembureau verkiezing Europees Parlement 2024

Op deze pagina staan de uitslagen van de verkiezing voor het Europees Parlement in gemeente Tilburg. Er is in onze gemeente centraal geteld. Dit betekent dat op donderdagavond in het stemlokaal een eerste telling gedaan is. Dan tellen we alleen hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen. Op vrijdag zijn alle stemmen op de kandidaten geteld tijdens de eerste zitting van het gemeentelijk stembureau (GSB). Daarna wordt de uitslag voor de hele gemeente berekend.

Bezwaar maken

Ziet u een fout in de uitslag van een stembureau of in de uitslag van de hele gemeente? Meld dit dan voor maandag 17 juni 11:00 uur via de website van de Kiesraad aan het Centraal Stembureau. Dan kan de fout onderzocht worden

Verkiezing in beeld

Op verkiezinginbeeld.nl kunt u zien waar in de gemeente Tilburg de stemlokalen waren en wat de inwoners in dat gebied gestemd hebben. Dit is weergegeven in staafdiagrammen.

Op de website Kiesraad.nl vindt u de corrigenda op de processen-verbaal van de hoofdstembureaus, waaronder die van Tilburg (kieskring 17). Bij de processen-verbaal van de hoofdstembureaus Den Helder, Leiden, en Bonaire zijn geen corrigenda.

Uitkomsten (Na 31-2) en processen verbaal (N 10-2)