logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Aanpassing kruising Nieuwlandstraat – Korte Tuinstraat

Start werkzaamheden op maandag 2 oktober 2023

Sinds 1 juli 2021 is het deel van de Nieuwlandstraat ter hoogte van het Radiopleintje toegevoegd aan het voetgangersgebied en autoluw gemaakt. Dit zorgt dagelijks voor onveilige en onduidelijke situaties voor voetgangers en automobilisten. De gemeente gaat deze situatie verbeteren.

Werkzaamheden

De gemeente wil voorkomen dat automobilisten te gemakkelijk rechtdoor in de Nieuwlandstraat naar de Heuvelstraat rijden. Daarom leiden we autoverkeer met een duidelijk bocht naar de Korte Tuinstraat. Ook wisselt de gemeente een deel van de bestrating voor eenduidigheid in het voetgangersgebied richting Radiopleintje. En we plaatsen nieuwe borden met de tijden voor toegankelijkheid van autoverkeer. Tussen de Korte Tuinstraat en het Radiopleintje komt een laad- en loshaven.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

De Nieuwlandstraat is vanaf de Vijfsprong afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt daar omgeleid.

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden kan er geluidsoverlast zijn. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

Planning

De werkzaamheden starten maandag 2 oktober 2023 en duren ongeveer 2 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Afvalcontainers

Zet de (duo)containers tijdens de werkzaamheden buiten de wegafzetting en zorg ervoor dat ze goed bereikbaar zijn via verharde wegen. De ophaaldag blijft hetzelfde. Kunt u de containers zo veel mogelijk bij elkaar plaatsen? Alvast bedankt voor uw medewerking.

Meer informatie

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Max Mertens van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 31 10 71 72  en per e-mail max.mertens@tilburg.nl.