logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Betaald parkeren in Korvel - Rooseveltplein

Per 1 december 2023 worden parkeerzones W05, W06 uitgebreid  

Per 1 juli 2021 is er betaald parkeren ingevoerd in een deel van de wijk Korvel. Ook in omliggende wijken is de afgelopen jaren betaald parkeren ingevoerd. Per 1 december 2023 breiden we de parkeerzones in Korvel verder uit.  

Waarom breiden we de parkeerzones uit?

In 2021 is er betaald parkeren ingevoerd in een deel van de wijk Korvel. We noemen dit parkeerzones W05 en W06. U woont in of dichtbij parkeerzone W06. Na de invoering van betaald parkeren is het drukker geworden in een paar straten die grenzen aan deze parkeerzones. Hierover ontving de gemeente in 2022 klachten.  

Begin dit jaar heeft de gemeente een meting uitgevoerd om te bepalen waar de parkeerdruk is toegenomen. Ook heeft de gemeente gesproken met buurtbewoners over de parkeerproblemen en de parkeerregeling. Deze bewoners hebben de gemeente geadviseerd om de parkeerzones uit te breiden. Het gemeentebestuur neemt dit advies over en breidt de zones per 1 december 2023 uit.     

Wat is de parkeerregeling?

Op de kaart ziet u parkeerzone W06 inclusief uitbreiding. Vanaf 1 december 2023 geldt in heel dit gebied betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 22:00 uur. Dit zijn dezelfde tijden die nu al gelden in parkeerzone W06.   

Wat betekent de invoering van betaald parkeren voor u?

Voor meer informatie over tarieven en voorwaarden kijkt u op tilburg.parkeer.nl. Dit is de website van parkeerbedrijf P1. 

Inloopavond

We organiseren een inloopavond over de uitbreiding van parkeerzones W05 en W06. Hier kunt u vragen stellen. De inloopavond is op: 

Dinsdag 10 oktober 
Tussen 19.30 uur tot 21.30 uur 
In wijkcentrum Nieuwe Stede 
Capucijnenstraat 156, 5025 LK Tilburg 

U kunt op ieder moment binnenlopen. 

Een vergunning aanvragen

Binnenkort ontvangt u van parkeerbedrijf P1 een brief over het aanvragen van een parkeervergunning. Daarna kunt u een vergunning aanvragen voor parkeergebied W06.  
De uitgifte van een parkeervergunning duurt enkele werkdagen. U kunt straks kiezen uit verschillende manieren van betalen en betaaltermijnen (1x per jaar of maandelijks via incasso, bankoverschrijving of iDEAL). Heeft u al een vergunning of bezoekersregeling? Dan geldt die vanaf 1 december 2023 ook in het nieuwe gebied. 

Controle

Vanaf 1 december 2023 controleert een scanauto op kenteken of er betaald is. Een papieren vergunning achter de voorruit is dus niet nodig.

Meer informatie

Heeft u een praktische vraag over de uitvoering van het nieuwe parkeerbeleid, zoals tarieven, betaalwijzen of het aanvragen van een vergunning? Neem dan contact op met parkeerbedrijf P1 via tilburg.parkeer.nl  

Heeft u een vraag over deze brief? Neem dan contact op met de gemeente via 14013.