logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Groenwerkzaamheden Korte Tuinstraat en Telefoonstraat

Start werkzaamheden maandag 9 oktober 2023

De gemeente wil in de straten binnen de Parkring zoveel mogelijk extra groen planten. Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien, periodes van droogte en hoge temperaturen. Via de plantvakken kan het regenwater tijdens de hevige buien beter wegzakken in de bodem. Bovendien warmt een groene omgeving in de zomer minder snel op dan een omgeving met bestrating. Meer hierover leest u op de site www.tiburg.nl/vergroenenbinnenstad.

Werkzaamheden

De gemeente start maandag 9 oktober 2023 met het verbeteren van het groen in de straat en het vervangen van zoveel mogelijk bestrating door nieuw groen. In het afgelopen jaar is het ontwerp hiervoor tot stand gekomen in overleg met de omwonenden. Op basis van dit ontwerp zijn de werkzaamheden ingepland. In de Korte Tuinstraat gaat het om het gedeelte tussen de Langestraat en de Telefoonstraat. In de Telefoonstraat gaat het om het deel tussen de Korte Tuinstraat en de Heuvelstraat. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden vier weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Bij de werkzaamheden is de stoep, parkeerstrook of de rijbaan afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goed banen te leiden.

Korte Tuinstraat

Telefoonstraat

Mogelijke overlast

U kunt hinder ondervinden van het werkverkeer of geluidsoverlast hebben van de werkzaamheden. Ook kan uw woning tijdelijk minder goed bereikbaar zijn en zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Het kan daarom zijn dat u uw auto ergens anders moet parkeren. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

Afvalcontainers

De (duo)containers moeten tijdens de werkzaamheden buiten de wegafzetting staan en goed bereikbaar zijn via verharde wegen. De ophaaldag blijft hetzelfde. De gemeente vraagt u de containers zo veel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Meer informatie

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden maakt de betreffende aannemer J. van Esch B.V. gebruik van “De BouwApp”. Via deze app wordt u op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en eventuele wijzigingen in de planning. Daarnaast kunt u gemakkelijk contact met J. van Esch B.V. opnemen in geval van vragen of opmerkingen.

De BouwApp is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden : 

•    Scan onderstaande QR-code, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden;
•    Zoek in de app naar “Vergroenen binnenstad Tilburg”;
•    Open het project en klik op “volgen”;
•    Selecteer de betreffende doelgroep.

Hebt u nog vragen over deze brief, dan kunt u contact opnemen met Max Mertens van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013-5429253 en per e-mail  max.mertens@tilburg.nl.