logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Herstel asfalt Ringbaan-Oost vanaf kruising Bosscheweg tot Lourdesstraat

Werk van vrijdag 29 september 2023 20:00 uur tot maandag 2 oktober 06:00 uur.

De gemeente heeft de asfaltdeklaag op de Ringbaan-Oost vervangen. Helaas voldoet de kwaliteit van het asfalt op het gedeelte tussen de kruising met de Bosscheweg en de Lourdesstraat niet aan de eisen. Dit wordt hersteld in het reserveweekend van vrijdag 29 september t/m maandag 2 oktober 2023. De gemeente realiseert zich dat u hierdoor mogelijk nogmaals overlast ervaart. We vragen uw begrip hiervoor.

Bij slecht weer moeten de werkzaamheden doorgeschoven worden naar een extra reserveweekend. Dit is het weekend van vrijdag 6 oktober 20:00 uur tot maandag 9 oktober 06:00 uur 2023.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is een deel van Ringbaan-Oost afgesloten voor al het verkeer en worden er omleidingen ingesteld. De gemeente weet dat dit voor omwonenden en passanten extra reistijd met zich meebrengt. Helaas zijn er geen andere mogelijkheden voor handen. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, worden de verkeersmaatregelen uiteraard eerder verwijderd.

Voor de hulpdiensten en Arriva gelden dit weekend aangepaste routes. Meer informatie over de aangepaste routes van Arriva staat op arriva.nl.

Vrijdag 30 september 20:00 uur tot maandag 3 oktober 06:00 uur:
Ringbaan-Oost is afgesloten vanaf de Caspar Houbenstraat tot en met de kruising Bosscheweg (rijbaan aan de kant van de wijk Armhoef). De wijk Jeruzalem is via de Casper Houbenstraat gewoon bereikbaar. Bewoners van de wijk Armhoefse Akkers kunnen de wijk in- en uitrijden via de Lovense Kanaaldijk. 

Doorgaand verkeer vanaf Ringbaan-Zuid wordt op alle zijstraten verwezen om via de Ringbaan-West en Ringbaan-Noord te rijden. Verkeer op het kruispunt Ringbaan-Zuid met de Kempenbaan kan alleen via de Kempenbaan en de A58 doorrijden. Het verkeer vanaf de Bosscheweg richting Ringbaan-Oost en het centrum wordt omgeleid via de Jules Verneweg en de Gelrebaan.

Aangepaste route remise Arriva

Omdat het kruispunt Bosscheweg/Ringbaan-Oost tijdens de werkzaamheden afgesloten is voor al het verkeer rijden de bussen via de Ceramstraat, Ringbaan-Oost, Enschotsestraat richting Station Tilburg. Dit betekent dat er tijdens dit weekend extra busverkeer door de bovengenoemde straten rijdt. We rekenen op uw begrip.

Inzet verkeersregelaars

Er staan tijdens de werkzaamheden op de drukke momenten verkeersregelaars bij de kruising Insulindestraat / Ringbaan-Oost om het (bus)verkeer in goede banen te leiden.

Geluidsoverlast

Tijdens het werk kunnen de direct aanwonenden hinder ondervinden en geluidsoverlast ervaren. De gemeente vraagt uw begrip hiervoor. 

Meer informatie

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met projectleider Bianca van Oirschot van de gemeente. Zij is bereikbaar tijdens werkdagen via telefoonnummer 06 - 51 01 53 85 en per e- mail bianca.van.oirschot@tilburg.nl.