logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Start werkzaamheden rotonde Sweelincklaan bij Jac van Vollenhovenstraat

01 februari 2024

Start van de werkzaamheden op maandag 19 februari 2024

Er komt een rotonde op de kruising Sweelincklaan – Jac. Van Vollenhovenstraat. De aanleg van de rotonde verbetert de veiligheid voor fietsers. Fietsers die de Sweelincklaan willen oversteken, hebben in de nieuwe situatie voorrang. Maandag 19 februari 2024 starten we met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juli 2024. In deze brief leest u meer informatie over de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Aannemersbedrijf Gebr. Van Kessel legt in opdracht van de gemeente de rotonde aan. Tegelijkertijd moeten we ondergrondse kabels en leidingen verplaatsen. Aannemer APK Rasenberg verzorgt deze werkzaamheden in opdracht van Enexis en Brabant Water.

Afsluiting kruising 

Tijdens de werkzaamheden is de kruising Sweelincklaan - Jac. Van Vollenhovenstraat afgesloten voor al het verkeer en voetgangers. Er komt een omleidingsroute voor voetgangers, autoverkeer en fietsers. Kijk voor de details naar de afbeeldingen op de achterkant van deze brief. 

Alleen de bussen van Arriva en de hulpdiensten kunnen via de slagbomen door het werkvak rijden. Deze slagbomen verbeteren de verkeersveiligheid tijdens de uitvoering. 

Mogelijke overlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven en het werkverkeer kan zorgen voor overlast. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip. De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider Joost Hermans van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-29699561 en per e- mail joost.hermans@tilburg.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.tilburg.nl/sweelincklaan

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden vanuit provincie Noord-Brabant.