logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Kom naar de informatieavond over de plannen voor nieuwe turnhal in Stappegoor

Zien we u op donderdagavond 26 oktober? 

De gemeente wil een nieuwe turnhal bouwen in sport- en onderwijsgebied Stappegoor. Over deze plannen heeft u voor de zomervakantie een bewonersbrief ontvangen. In die brief vertelden we dat we een informatieavond wilden organiseren over de volgende stappen in de bouw van de nieuwe turnhal. De datum voor deze informatieavond is inmiddels bekend. We nodigen u graag uit op donderdagavond 26 oktober.

Informatieavond op donderdag 26 oktober

Tijdens de informatieavond leggen medewerkers van de gemeente het plan, de procedure en de planning van de bouw van de nieuwe turnhal verder uit. Er is genoeg ruimte voor vragen. Ook zijn er een aantal mensen aanwezig die de turnhal in de toekomst gaan gebruiken. Als u vragen aan hen heeft, kunt u deze stellen. In de volgende alinea leest u wie die gebruikers zijn. 

Wanneer? Donderdag 26 oktober van 19:30-21:00 uur.

Waar? In sportcomplex het T-kwadraat, Olympiaplein 382 in Tilburg. 

Turnhal

De nieuwe turnhal wordt de vaste oefen- en trainingslocatie van de Tilburgse turn- en gymnastiekverengingen (Kunst en Kracht, Dionysius en Turning Point). Sportbedrijf Tilburg wordt de beheerder van de turnhal. In de turnhal komt ook een zogenaamde ‘’beweegbox’’. Dat is een moderne gymzaal met interactieve sportapparatuur. Deze beweegbox zal vooral gebruikt worden door kindcentrum Willemspoort van Xpect Primair. Ook komt er bij de turnhal een peuteropvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. En een uitbreiding van de Sport BSO (BuitenSchoolseOpvang) voor kinderen van 4 tot 13 jaar die nu ook in T-kwadraat zit. De peuteropvang en Sport BSO komen bij de turnhal omdat het aantal woningen in Stappegoor groeit. Ook zal de hal gebruikt worden door studenten van Fontys Hogeschool, ROC Sport en Bewegen en verschillende sportverenigingen. 

Locatie turnhal

De nieuwe turnhal komt op het huidige parkeerterrein aan de westzijde van Pathé, zo dicht mogelijk tegen de Marathonpromenade aan. Op de achterzijde van deze brief vindt u een kaart waarop in het lichtblauw de locatie van de turnhal is aangegeven. De turnhal neemt ongeveer 3000 m2 ruimte in beslag. 

Meer informatie

Hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met projectleider Adriaan van de Sande van de gemeente. Hij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via telefoonnummer 013-5429646 of per e-mail via adriaan.van.de.sande@tilburg.nl