logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Mogelijke aanleg hondenlosloopzone Klipperplein

Uw mening telt!

Op 26 juni 2023 heeft een bewonersavond plaatsgevonden voor het opknappen van de speelplek op het Klipperplein als onderdeel van het project Spelen in de Buurt. Tijdens deze avond hebben verschillende bewoners bij aannemer idverde aangegeven dat er overlast is van hangjongeren op het Klipperplein en dat honden nu (los) door het hele park lopen. De gemeente wil graag iets aan deze overlast doen.

Hondenlosloopzone

Door een hondenlosloopzone in het park te maken, wil de gemeente de overlast van honden aanpakken. Binnen dit gebied mogen de honden lekker loslopen. Om het gebied staat een hek met een poort en tegen de buitenkant van het hek komt een haag. Ook komen er hondenpoepbakken, want ook in een losloopzone moet de hondenpoep altijd worden opgeruimd.

De locatie van de hondenlosloopzone ligt zo dat het voor jongeren vanuit het centrum minder aantrekkelijk is om het park binnen te lopen. Ze zien alleen de haag met het hek en geen bankjes of speeltoestellen om op rond te hangen. De tekening vindt u op de achterkant van deze brief en op www.idverde/spelenintilburg.

Uw mening telt!

In de wijk Hoogvenne zijn geen hondenlosloopzones, terwijl natuurlijk ook hier honden wonen. Daarom vindt de gemeente het park een goede plek voor een losloopzone. Maar voordat er beslissing wordt genomen, wil de gemeente graag uw mening weten. Bewoners die direct aan het park wonen hebben een zwaardere stem in deze kwestie. 

U kunt uw mening tot uiterlijk zondag 15 oktober 2023 doorgeven via de antwoordstrook of door de QR-code te scannen. Per huisadres kunt u één reactie doorgeven. Het is in ieders belang om uw reactie door te geven, dus vergeet het niet! Zodra de uitslag bekend is, krijgt u een nieuwe brief.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over deze brief, dan kunt u contact opnemen Kees van Kempen van de gemeente. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 013-542 91 29 en per e-mail kees.van.kempen@tilburg.nl of ga naar https://tilburg.survalyzer.eu/klipperplein.