logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Ereprent voor K.V. de Fènpruuvers

Alle Tilburgse Ereprent

K.V. de Fènpruuvers ontving 11 februari de Tilburgse Ereprent uit handen van locoburgemeester Maarten van Asten. De Karnavalsvereniging bestaat in 2023 55 jaar.

Ereprent Fènpruuvers

(Foto: Joris Buijs)

De Fènpruuvers zijn in 1967 opgericht.  Ze doen jaarlijks mee met d’n Opstoet met een grote carnavalswagen en meestal ook nog met 1 of 2 loopgroepen. Daarnaast nemen ze deel aan bijna alle evenementen van het openbaar carnaval waaronder het Blèrconcours/Zumme Zinge. Ze wonnen hier twee keer. De Fènpruuvers nemen ook al jaren deel aan de Kènderstoet en geven daarmee het vieren van carnaval door aan de volgende generatie.

Leuterconcours

Bij het elfjarig bestaan van K.V. de Fènpruuvers heeft de vereniging de Carnavalsstichting Tilburg (CST) de organisatie van het Leuterconcours cadeau gedaan. Sinds die tijd organiseren ze dit concours, inmiddels voor de 47ste keer. Ze hebben dit jaren samen met CST gedaan en doen dit sinds 2015 (onder licentie van het CST) als vereniging zelf. Hiermee laten ze een mooie traditie voortleven. De opvolgende jubilea (22, 33 en 44 jaar) zijn altijd groots gevierd, waarbij de hele stad werd uitgenodigd. Bij het 44-jarig bestaan heeft de vereniging de stad een ‘bènkske’ (Social Sofa) cadeau gedaan. Dit bankje, voorzien van logo en kleuren van K.V. de Fènpruuvers staat op de hoek Noordhoekring/Bredaseweg.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.