logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheiding voor Vincent Brouwers

Alle Koninklijke Onderscheiding

Vincent Brouwers ontving 28 januari een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Esmah Lahlah. Dhr. Brouwers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding Vincent Brouwers

(Foto: Joris Buijs)

Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor Jeugdclub Stichting Jong Nederland Albert Schweitzer Gilde (ASG) Tilburg. Esmah Lahlah reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van de heer Brouwers bij Stichting Jong Nederland ASG in de Vredeman de Vriesstraat 38a in Tilburg.

Kartrekker

Na zelf tot zijn 19e jeugdlid te zijn geweest van de Stichting Jong Nederland ASG, werd de heer Brouwers in 1997 vrijwilliger. Hij werd lid van de activiteitencommissie en organiseerde grote activiteiten voor alle jeugdleden. Ruim 20 jaar geleden nam hij plaats in het bestuur van de vereniging en sinds 2009 heeft hij de functie van voorzitter. Als voorzitter is hij ook één van de kartrekkers binnen het districtsorgaan van Jong Nederland Tilburg. Hier komen de verschillende afdelingen samen om activiteiten te organiseren voor alle jeugd- en kaderleden binnen het district. Van 2005 tot 2017 was hij groepsleider van de junioren (10- tot 12-jarigen) en later van de senioren (12- tot 15-jarigen).

Goede doelen

Naast zijn vrijwilligerstaken bij Jong Nederland ASG is de heer Brouwers collectant voor diverse goede doelen, zoals Jantje Beton, Handicap NL en het Oranjefonds. Sinds 2021 is hij bovendien voorzitter van de muziekcommissie van de Carnavals Stichting Tilburg. In het verleden was de heer Brouwers vijf jaar lang vrijwilliger bij het Oranje Comité Tilburg (OCT), waar hij jaarlijks op Koninginnedag en later op Koningsdag meehielp met het festival in het Leijpark. Ook tijdens de diverse activiteiten in het kader van vieren en herdenken, waar het OCT bij betrokken was, hielp hij mee met de organisatie.

Jong Nederland is een landelijke jeugdorganisatie bestaande uit zo’n 60 afdelingen verspreid over het hele land. Landelijk zijn zo’n 10.000 leden bij deze organisatie aangesloten. De afdeling Jong Nederland Albert Schweitzer Gilde Tilburg bestaat sinds 1967.