logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheiding voor Wil Hamers

Onderscheidingen Tilburg Alle Koninklijke Onderscheiding

De heer W.A.J.A. (Wil) Hamers uit Udenhout heeft zondag 15 januari een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Hamers krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de Koninklijke Harmonie Moed Volharding Cecilia (MVC).

Locoburgemeester Lahlah reikte de onderscheiding uit tijdens het Nieuwjaarsconcert in ontmoetingscentrum ’t Plein in Udenhout.

Op 1 januari 2023 is de heer Hamers 75 jaar actief voor de Koninklijke Harmonie Moed Volharding Cecilia; een vereniging van blaas- en percussiemuziek die is opgericht in 1842. De vereniging verbindt mensen door middel van muziek en de leden door samen muziek te maken. Naast een gedreven muzikant was de heer Hamers in de periode 1978-2005 ook lid van het bestuur. Na zijn bestuurlijke periode was hij actief bij diverse commissies en daarmee betrokken bij het ophalen van het oud papier en bij de textielinzamelingsactie. Al vele jaren neemt de Koninklijke Harmonie deel aan de textielinzamelingsactie van de gemeente Tilburg. De heer Hamers is al vanaf 2008 een enthousiaste kracht, die zich hiervoor inzet. Daarnaast repareert hij vanaf 2005 de instrumenten van de leden en verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

De heer Hamers is al vele jaren een grote steun voor de leden. Zo repeteert hij extra met muzikanten om de muziekstukken in te studeren. Hij is betrokken bij hun wel en wee en brengt regelmatig een bezoek aan leden die ziek thuis zijn. Sinds 2012 is de heer Hamers actief voor de sponsorcommissie. Voor de vereniging is sponsoring door bedrijven, instellingen of particulieren een belangrijke bron van inkomsten. Met diverse acties geeft de  sponsorcommissie leiding aan het genereren van voldoende middelen om de financiële situatie van de vereniging gezond te houden. De heer Hamers is ook lid van de activiteitencommissie en weet vele mensen te enthousiasmeren om mee te werken aan (sponsor)acties die ieder jaar weer worden opgezet.