logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburg Trofee voor Jan van Eijndhoven

Alle Tilburg Trofee

Op donderdag 29 juni kreeg Jan van Eijndhoven de Tilburg Trofee vanwege zijn verdiensten voor Tilburg. Burgemeester Weterings reikte de Tilburg Trofee uit in het Stadhuis. 

Foto: Jules van Iperen

Jan van Eijndhoven is al meer dan vijftig jaar actief als fotograaf. Hij deed jarenlang verslag van gebeurtenissen in binnen- en buitenland. Hij legde belangrijke en opvallende zaken vast, zoals de brand bij V&D in de Heuvelstraat, de treinkaping in De Punt en het einde van de Falklandoorlog. Talloze foto’s van hem verschenen in Brabants Dagblad, waar hij lange tijd voor werkte. Maar ook maakte Jan filmopnamen als cameraman van de NOS. In deze rol reisde hij de hele wereld over om reportages te maken over de val van de Berlijnse muur, de opstand tegen Nicolae Ceausescu in Roemenië en de Iran-Irakoorlog.

Jan van Eijndhoven is een ‘echte Tilburger’ en ambassadeur voor onze stad. Hij woont in de binnenstad en heeft zijn liefde voor Tilburg nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo zorgde hij er menigmaal voor dat zijn beelden van Tilburg bij uitzendingen van het NOS-journaal in het weerbericht verschenen.