logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Ereprent voor Gianotten Mutsaers

Alle Tilburgse Ereprent

Op donderdag 24 november kreeg boekhandel Gianotten Mutsaers vanwege het 75-jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Wethouder Rik Grashoff reikte de ereprent uit tijdens de feestelijke heropening van de Emmapassage.

Eigenaars Gianotten met Rik Grashoff

Twee zoons van drukker-uitgever Hendricus Gianotten namen in 1947 Boek- en Kunsthandel Triborgh op de Heuvel over. Hieruit ontstond Boekhandel Gianotten. Tot 1991 was Gianotten onderdeel van Wolters Kluwer en daarna van de Boekhandels Groep Nederland. Vervolgens heette de boekhandel Selexyz Gianotten. In 2014 namen Marlous en Ruud Mutsaers de boekhandel over en was boekhandel Gianotten Mutsaers een feit. Gianotten Mutsaers is sinds jaar en dag gevestigd in de Emmapassage.

Al decennialang is de boekhandel een begrip in Tilburg. De winkel staat symbool voor het zelfstandig ondernemerschap in Tilburg en heeft zich al die tijd aangepast aan een veranderende markt. 'Nooit stilstaan maar altijd blijven investeren' is het motto. De laatste jaren zijn bijzonder en zwaar geweest voor de winkel. Dat had niet alleen te maken met de gevolgen van de coronapandemie, maar vooral aan de omstandigheden in een periode dat het kernwinkelgebied in de binnenstad van Tilburg in transitie was. De boekhandel is meerdere keren verhuisd naar een tijdelijk onderkomen en is blijven ondernemen vanuit een bouwput. Dat tekent de veerkracht van de huidige eigenaren en hun vertrouwen in de binnenstad van Tilburg. Boekhandel Gianotten Mutsaers ging als eerste winkel open in de vernieuwde Emmapassage. De winkel werd tevens wat vergroot, zodat het restaurant gedeelte kon worden uitgebreid.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.