logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Zilveren Erepenning voor Cécile van Berkel

Alle Zilveren Erepenning

Mevrouw C.C.J.M.Th. (Cécile) van Berkel uit Tilburg ontving 22 juni de Zilveren Erepenning van de gemeente uit handen van burgemeester Weterings. Ze ontving de onderscheiding vanwege haar jarenlange werk als voorzitter van de dienstverlenersvereniging TOP013 en haar vrijwillige inzet voor diverse andere Tilburgse organisaties.

Erepenning van de gemeente voor mevrouw van Berkel, uitgereikt door burgemeester Weterings

(Foto: Joris Buijs)

De burgemeester reikte de onderscheiding uit bij het afscheid van mevrouw Van Berkel als voorzitter van TOP013.

TOP013

Mevrouw Van Berkel was van eind 2002 tot eind 2022 voorzitter van TOP013 (en rechtsvoorgangers). TOP013 is een vereniging van dienstverleners in het gebied 013, die regelmatig samenkomen om actuele onderwerpen te bespreken en kennis te delen. Onder leiding van mevrouw Van Berkel heeft TOP013 zich van een commissie ontwikkeld tot een volwaardige en alom gerespecteerde vereniging, die momenteel bestaat uit 70 dienstverleners. Als voorzitter was zij onder andere verantwoordelijk voor het versterken van de relatie tussen dienstverleners en onderwijsorganisaties in Tilburg.

Kiwanis Club Tilburg

Naast haar activiteiten als voorzitter van TOP013 heeft mevrouw Van Berkel diverse andere onbezoldigde functies gehad in Tilburg en omgeving. Zo was zij van 2011 tot 2019 Lid van de Raad van Commissarissen van Woningcorporatie Leystromen en oprichter van Kiwanis Club Tilburg Hart van Brabant, waar zij van 1998 tot 2018 actief lid was en een aantal jaren een bestuursfunctie had. Van 2006 tot 2014 was zij voorzitter van de Vereniging Integrale Bedrijfsontwikkeling (VIB) en van 2019 tot 2021 was zij lid van de Klachtencommissie RIBW/SMO Traverse.

Lid van de gemeenteraad

Ook in het culturele veld heeft mevrouw Van Berkel veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo was zij van 2005  tot 2015 voorzitter van het bestuur van de inmiddels opgeheven Stichting Magogo Kamerorkest en sinds vorig jaar is zij ambassadeur van Kamerorkest Kamerata Zuid. Van 2018 tot 2021 was zij voorzitter van de Stichting Muziektheater Tilburg en sinds 2018 is zij bestuurslid van de Stichting Jazzfestival Make It. Daarnaast was zij in het verleden in totaal 18 jaar gemeenteraadslid van Tilburg en ontving zij na haar eerste periode als raadslid in 1996 een Koninklijke onderscheiding.