logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Zilveren Erepenning voor Jolande Grijsbach en Henk van Doremalen

Alle Zilveren Erepenning

Mevrouw J. (Jolande) Grijsbach en de heer H. (Henk) van Doremalen kregen 17 november de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg vanwege hun jarenlange uitzonderlijke persoonlijke prestaties voor de ontwikkeling en organisatie van het hardloopevenement Tilburg Ten Miles.

Wethouder Van Asten reikt de erepenningen uit

(Foto: Joris Buijs)

Beiden namen afscheid van de organisatie van het evenement. Locoburgemeester Maarten van Asten reikte de erepenningen uit tijdens de afscheidsreceptie bij Scholengemeenschap De Rooi Pannen in de Reitse Hoevenstraat in Tilburg.

Internationaal evenement

De heer H. (Henk) van Doremalen (70) maakt sinds de tweede editie in 1989 (33 jaar) deel uit van de organisatie van het hardloopevenement Tilburg Ten Miles (TTM). De laatste 20 jaar was hij directeur van het evenement. Mevrouw J. (Jolande) Grijsbach (63) is sinds 1994 (28 jaar) bestuurslid van de Stichting TTM. Vanaf het begin van haar betrokkenheid ontfermt zij zich over de communicatie en PR van het evenement en is zij actief betrokken bij de organisatie. Mevrouw Grijsbach en de heer Van Doremalen vormen een vast duo bij acquisitie en relatiebeheer, gericht op maatschappelijke instellingen, sponsoren en gemeente. Onder hun bezielende leiding is het hardloopevenement Tilburg Ten Miles gegroeid naar een evenement met 12.000 deelnemers, honderden bedrijventeams, diverse onderdelen en afstanden voor jong en oud, nationale en internationale deelname met recordtijden op nationaal en internationaal niveau. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 75.000 bezoekers naar Tilburg.

Koninklijke onderscheiding

In 2012 ontving de heer Van Doremalen ter gelegenheid van de 25e editie van TTM onder andere voor zijn verdiensten voor TTM een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Grijsbach ontving ter gelegenheid van deze 25e editie in 2012 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg.