logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

10 jaar JOGG: Samen werken aan gezonde keuzes 

22 februari 2024

Al 10 jaar is Tilburg een JOGG-gemeente. Door middel van de JOGG-aanpak worden kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken, ondersteund en gestimuleerd om gezonde keuzes op het gebied van voeding en beweging te maken.

Op donderdag 22 februari werd dit jubileum gevierd met een speciale bijeenkomst waarbij veel partners, die hebben bijgedragen aan dit succes, samenkwamen.
 

Tijdens de bijeenkomst nam creatief leider van PLAY-ART-FOOD, Nele Vandeneede, iedereen mee op reis naar ‘Planeet Smaak’. Een plek waar de wondere wereld van voedsel en smaken kon worden ontdekt. Daarnaast konden aanwezigen ook genieten van de voorstelling ‘Social Chef’. In beide voorstellingen staan de lol van koken, samen eten en het belang van gezonde voeding centraal. De voorstellingen zijn mede ontwikkeld vanuit de JOGG-aanpak en het Lokale Preventie Akkoord. 
 
Op deze manier werden de partners die op veel verschillende manieren hebben bijgedragen aan de resultaten van de afgelopen jaren bedankt voor hun inzet. Mede dankzij deze inzet zijn er de afgelopen 10 jaar veel watertappunten in de stad geplaatst, hebben ruim dertig scholen het predicaat “Gezonde School” ontvangen, zijn er ruim veertig pedagogisch medewerkers opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang, voldoen zo'n dertien wijkcentra en 4 sportkantines aan de Richtlijnen Gezonde Eetomgeving en zijn diverse themacampagnes opgezet.  

Betrokken community 

De kracht van JOGG-Tilburg ligt in de samenwerking tussen verschillende partners: van lokale overheden en scholen tot sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Dankzij deze gezamenlijke inspanningen slaagt Tilburg er steeds meer in om een omgeving te creëren waarin gezonde keuzes de norm zijn geworden. 
 
Marcelle Hendrickx, wethouder van onder andere gezondheid, kunst en cultuur in Tilburg is trots op de prestaties van JOGG-Tilburg "De vele initiatieven die JOGG Tilburg samen met anderen de afgelopen tien jaar hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan een gezondere leefomgeving van kinderen en jongeren. Het is een mooi voorbeeld van hoe je samen verder komt." 
 
Heb jij ook een goed idee dat bijdraagt aan de Tilburgse JOGG-aanpak of een gezonde leefomgeving in Tilburg? Of wil je meer weten? Bezoek de pagina van JOGG op sportintilburg.nl.