logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Afspraak maken bij milieustraat werkt goed

19 september 2023

Het afsprakensysteem bij milieustraat Albion is een succes. Bezoekers hoeven minder lang te wachten en omwonenden en naastgelegen bedrijven hebben minder overlast. De gemeente blijft het afsprakensysteem gebruiken.

Milieustraat Albion is sinds 1 januari 2022 alleen op afspraak te bezoeken. Ook het aantal keer dat een inwoner bij de milieustraat langs kan gaan, is verminderd. Van 24 naar 12 per jaar.  Dit om lange wachttijden en -rijen voor bezoekers en overlast voor omwonenden en bedrijven in de buurt tegen te gaan. Een evaluatie laat zien dat dat is gelukt.

Geen lange wachtrijen

Lange wachtrijen zijn er sinds de invoering van het afsprakensysteem niet meer geweest. Dat er minder mensen naar de milieustraat gingen, leidde niet tot meer afval bij containerparkjes of illegale stort. 

Tevreden bezoekers

Ruim 11.000 bezoekers vulden tussen februari 2022 en juni 2023 een enquête in over de milieustraat. Zij gaven hun bezoek aan de milieustraat gemiddeld een 7,8. 79,4% van de bezoekers vindt het maken van een afspraak een goed idee, 92,3% kon op het gewenste moment bij de milieustraat terecht. 87,7% van de bezoekers hoefde minder dan 5 minuten te wachten. 
Ook wethouder Maarten van Asten (afval) is tevreden: “In het verleden moesten bezoekers regelmatig meer dan 60 minuten wachten om bij de milieustraat terecht te kunnen. Dit zorgde voor lange wachtrijen van auto’s op de openbare weg en geblokkeerde inritten van bedrijven. Ik ben blij dat die praktijken door het afsprakensysteem tot het verleden behoren.”  

Afspraak maken

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen via deze site een afspraak maken voor de milieustraat. Dat kan op de pagina 'milieustraat'.