logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Belastingdienst opent nieuw steunpunt in stadswinkel centrum

27 februari 2024

Inwoners uit de regio Tilburg kunnen vanaf nu met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in stadswinkel centrum aan het Koningsplein 10. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid voor inwoners.

Het steunpunt van de Belastingdienst is een goede aanvulling op de huidige service in de stadswinkel. Hoewel veel informatie ook online te vinden is, is het soms prettiger om persoonlijk gezien en geholpen te worden. Daarom verwelkomt de gemeente Tilburg de Belastingdienst graag in haar stadswinkel. Zo werken we samen vanuit de ‘één loket-gedachte’ aan de ontwikkeling om een zo toegankelijke mogelijke overheid voor onze inwoners te zijn. Met één ingang waar je als inwoner met al je overheidsbrede vragen terecht kunt.

Soms ingewikkeld

Bjorn Meijer (unitdirecteur Dienstverlening van de Belastingdienst) geeft aan: "Belastingzaken kunnen voor mensen soms ingewikkeld zijn. Dan is het prettig dat je extra hulp kunt krijgen bij vragen over belastingzaken. Dus maak daarvoor een afspraak bij dit nieuwe Tilburgse steunpunt. Onze medewerkers nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. We kunnen bijvoorbeeld op korte termijn al veel mensen helpen met hun jaarlijkse belastingaangifte. Dit doen we gewoon van mens tot mens als je persoonlijke hulp nodig hebt.”  

Openingstijden

Het steunpunt van de Belastingdienst (stadswinkel gemeente Tilburg) is vanaf 27 februari iedere dinsdag open van 9:00 tot 16:00 uur. Inwoners kunnen een gratis afspraak maken bij het steunpunt van de Belastingdienst via afspraken.belastingdienst.nl of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 - 0543).