logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Bouw Poort van Stappegoor nieuwe mijlpaal voor het gebied

10 april 2024

Stappegoor is volop in ontwikkeling. Na de aanpassingen aan het Olympiaplein en de bouw van gemengd wonen complex ’t Kompas op Zuid is nu ook de bouw van de Poort van Stappegoor begonnen. Op dinsdag 9 april was het officiële startmoment met projectwethouder Yusuf Çelik.

Op de foto staan van links naar rechts Bas van Heertum (Hepri Vastgoed), Yusuf Çelik (wethouder gemeente Tilburg), René Scherpenisse (Tiwos) en Ruud Schapendonk (Hazenberg | TBI).

De Poort van Stappegoor komt op de hoek van de Ringbaan-Zuid en de Stappegoorweg, tegenover het zwembad. Daarmee vormt het appartementencomplex straks letterlijk en figuurlijk de Poort van Stappegoor. Eind 2026 moet het project klaar zijn.

Veel groen 

De Poort van Stappegoor bestaat uit 3 bouwblokken, waar in totaal 206 woningen komen. Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, met erboven een gezamenlijke tuin. Daarnaast komt er nog ongeveer 4.000 m2 (openbaar) groen als overgang naar de wijk Zuiderpark. Het grootste deel van de appartementen is sociale huur (ongeveer 128 appartementen), de rest is middeldure huur (ongeveer 20 appartementen) en vrije sector huur (ongeveer 58 appartementen).

Ontspannen omgeving

Het project past perfect bij de ambities van de gemeente Tilburg en ontwikkelaars BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Synchroon, Hepri Vastgoed en woningcorporatie Tiwos om van het gebied een ontspannen woonomgeving te maken. Deze ambities staan in het collegebesluit ‘Toekomstperspectief Hart van Stappegoor’. Hierin staan 4 ontwerpprincipes om het openbare gebied verder te ontwikkelen, met onder meer extra groen, parkeergelegenheid en betere verkeersverbindingen.  

Tilburg bouwt door

De Poort van Stappegoor is zeker niet het laatste bouwproject in Stappegoor. De voorbereidingen voor de bouw van appartementencomplexen Curlinghof en Appenijnenhof zijn in volle gang, terwijl er rond de voormalige Koning Willem II-kazerne flink wordt gebouwd aan de nieuwe wijk Willemskwartier.  

Projectwethouder Yusuf Çelik: “De ontwikkelingen in het gebied gaan snel. De bouw van De Poort van Stappegoor is weer een nieuwe mijlpaal. Zo gaat het gebied steeds meer op een moderne stadswijk lijken waar het zowel fijn wonen als verblijven is.”

Meer informatie op de pagina ‘Stappegoor’ op deze website.