logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Coffeeshops in Breda en Tilburg mogen meer voorraad gereguleerde wiet hebben

01 maart 2024

De norm op de toegestane hoeveelheid gereguleerde wiet die de coffeeshops in Breda en Tilburg mogen hebben tijdens de aanloopfase van het wietexperiment wordt losgelaten. In de voorwaarden van de aanloopfase werd door de ministeries een beperking van maximaal 500 gram opgelegd.

Het experiment met de verkoop van gereguleerde wiet startte op 15 december vorig jaar. Nu blijkt dat beperking van het in voorraad hebben van maximaal 500 gram wiet zorgt voor praktische problemen. Na overleg met de betrokken partijen is door de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten dat de burgemeesters van Breda en Tilburg de maximale handelsvoorraad voor de gereguleerde producten kunnen verhogen.

Serieus genomen

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg geeft aan dat de toezegging van de ministers laat zien dat de overheid het experiment serieus neemt: “Breda en Tilburg hebben zich hard gemaakt voor de aanloopfase van het experiment, juist om eventuele kinderziektes te verhelpen. De onwerkbaarheid van de beperkte voorraad blijkt een behoorlijk probleem te zijn. Met deze aanpassing in de voorwaarden wordt gehoor gegeven aan de signalen die we kregen van onze coffeeshophouders. Met een ruimere voorraad wordt de verkoop van de gereguleerde producten in praktische zin vergemakkelijkt, dat komt ten goede aan het verloop van deze fase en uiteindelijke het gehele experiment.”